Morvai Krisztina visszavonul

  • narancs.hu
  • 2018. május 22.

Belpol

A Jobbik szerinte elárulta a múltját, az EU a migrációellenességért bünteti Magyarországot.

Morvai Krisztina tíz év európai parlamenti képviselőség után jövőre visszavonul a politikai pályáról. A Jobbik szerinte elárulta a múltját és gyurcsányista lett, a Fidesz viszont következetesen nemzeti politikát folytat, ezért támogatja már inkább a kormánypártot. De azt is mondja, nem adta el magát Orbánéknak, nem pacsizott le előre semmilyen állami tisztségért. Úgy látja, bajok vannak Magyarországon a közpénzek kezelésével, de szerinte máshol is ez a helyzet, mindenhol korrupt a politika. Szerinte az EU azért pécézte ki Magyarországot, mert a kormány következetesen ellenáll a migrációnak. De úgy véli, ez nem baj, mert Orbán Viktorral igazi történelemformálóvá vált az ország, és ez konfliktusokkal jár.

 

Morvai keményeket mond: „többre becsülöm azt a szíriai férfiembert – akit egyébként a tévében, az Európai Unió által betiltani kívánt Russia Today csatornán láttam –, akinek a hazája védelmében a fél karja odaveszett, de ott van, és most, hogy felszabadult a faluja, részt vesz az újjáépítésben, és azt akarja, hogy a gyerekei, a családja, a szomszédai békében új életet kezdhessenek. Többre becsülöm őt, mint aki ott hagy csapot-papot. Milyen férfiember az, aki hátrahagyja a családtagjait, főleg egy olyan kultúrában, ahol a nők kiszolgáltatottabbak?”

Majd azon kesereg, hogy Magyarország soha nem kap dicséretet. Mindig felháborodás van Magyarországgal szemben. „Dicséretet soha nem kapunk, gyalázkodást folyton: hallotta azt, hogy bárki megköszönte volna, hogy 2015-ben Magyarország megvédte a határait?”

 

(24.hu)

Figyelmébe ajánljuk