Most már inkább a Jobbik, mint a Fidesz – Lakatos Oszkár kisebbségi képviselő Farkas Flóriánék botrányairól

  • narancs.hu
  • 2016. május 5.

Belpol

Farkas Flórián miniszterelnöki biztos és az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) botrányos pénzszórásáról beszélt a Magyar Narancsnak a Lungo Drom Heves megyei elnöke. Részlet legfrissebb lapszámunkból.

Magyar Narancs: Farkas Flórián árthat a Fidesz népszerűségének a romák körében?

Lakatos Oszkár: Igen. A magyar kormány vezetői homokba dughatják a fejüket, és gondolhatják, hogy eltussolhatják az ügyet, de ezt rosszul teszik. Ha a Fidesz arra számít, hogy a Lungo Drom megyei elnöksége nélkül képes lesz maga mellé állítani a cigány szavazókat a 2018-as országgyűlési választásokon, akkor téved. Itt 400-500 ezer szavazatról van szó, amit a magyarországi cigányságnak köszönhet a Fidesz-kormány. Ők azért szavaztak a Fideszre, mert volt egy erős Jobbik, és úgy gondolták, hogy mindegy, ki, csak ne a radikálisok kerüljenek a kormányzás közelébe. A helyi cigány önkormányzatok, a megyei és települési vezetők sokat tettek azért, hogy az utóbbi két országgyűlési választás alkalmával elsöprő győzelmet arasson a Fidesz a cigányság körében is. Ez 2018-ban már nem lesz így.

false

 

Fotó: Merényi Zita

MN: Mi lesz 2018-ban?

LO: Lehet, hogy furcsán hangzik, de a Jobbik sok szavazatot el fog vinni a kormánypárttól. Az embereknek most az lesz a fontos, hogy mindegy, ki, csak ne a Fidesz – és sok helyen a Jobbik lesz az az erő, amelyben majd a győzelmi lehetőséget látják. Hiába szélsőjobboldaliak még mindig Vonáék, a cigányok közül is sokan oda fogják húzni az ikszet.

Figyelmébe ajánljuk