Na, ki épít 6 milliárdért mélygarázst a Városligetbe?

  • narancs.hu
  • 2018. május 10.

Belpol

Kettőt lehet tippelni.

Nyilvános lett a Liget-projekthez tartozó mélygarázsra kiírt közbeszerzési pályázat eredménye. Nem okoztak meglepetést: a Tiborcz István volt üzlettársához, Paár Attilához tartozó  West Hungária Bau Kft. (WHB) nyerte el a megbízást. Eszerint 6 milliárdért vállalták, hogy négyszintes, 15 méter mély parkolórendszert építenek.

A mélygarázs alapterülete 30 ezer négyzetméter lesz, ennek 80-90 százaléka lesz alkalmas összesen 800 autó parkoltatására, három szinten.

A WHB akkor vált közismertté, mikor felvásárolták a miniszterelnök vejének részesedését az Elios Zrt.-ben. S azóta nem is panaszkodhatnak, hozzájuk került az új MTK-stadion, na meg a Puskás Stadion építése, az Operaház felújítása, de a Károlyi–Csekonics-palotaegyüttest is ők renoválják. Sőt, lett mélygarázs-referenciájuk is az elmúlt időben. A Paár Attilához tartozó cég építi a József nádor téri meg a Millenárisnál lévő föld alatti parkolót is.

(G7)

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.