Napok óta az első határozott reakció a Jobbik vezetéséből: Amit Toroczkai csinál, az a Fidesz szándékait tükrözi

  • narancs.hu
  • 2018. május 22.

Belpol

Egyértelműen elutasítják Toroczkai platformötletét. Az ásotthalmi polgármesterről először beszéltek fideszes érdekérvényesítőként a Jobbikban.

Sokáig nem reagált a Toroczkai László egy hete tartó nyilatkozat- és hisztiözönére a Jobbik vezetése, mire ma délelőtt az ásotthalmi polgármester egy újabb bejelentést tett. Külön platformot alakít a Jobbikon belül, amibe állítólag beszáll pár kistelepülési polgármester, amiből már lehetett sejteni, hogy Toroczkainak túl nagy támogatottsága nincsen párton belül.

Erre jött ki nemrég a Jobbik hivatalos válasza, ami elég egyértelmű. Ti. nem tudják értelmezni, mit jelent, hogy „Mi magunk” (ez lett volna a platform neve – a szerk.), amikor a Jobbik mindig is minden magyart képviselt – mondta a párt szóvivője, Jakab Péter. Hozzátette: Toroczkaiék a párton belül próbálnak pártot építeni, de ez ellentétes a politikai közösséggel. Mi egységesek akarunk maradni – mondta Jakab.

false

 

Fotó: MTI

A legérdekesebb rész tulajdonképp ezután következett, amikor a szóvivő Toroczkai és a Fidesz közti érdekazonosságról kezdett beszélni.

„Tudjuk, hogy a Fideszen belül vannak olyan törekvések, hogy a Jobbik szétszakadjon, és a pártból a Fidesz egy platformja legyen” – nyilatkozta Jakab, hogy mit tart a Toroczkai-féle platform felől. Ezzel kapcsolatban elhangzott: „Nem állítom, hogy Toroczkai a Fidesz embere, de hogy a Fidesz megpróbálja használni, az szinte biztos.”

Kész csoda lenne, ha ezek után Toroczkai maradna a pártban.

(Via hvg.hu)


Figyelmébe ajánljuk