Napok óta az első határozott reakció a Jobbik vezetéséből: Amit Toroczkai csinál, az a Fidesz szándékait tükrözi

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 22., 14:44
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Egyértelműen elutasítják Toroczkai platformötletét. Az ásotthalmi polgármesterről először beszéltek fideszes érdekérvényesítőként a Jobbikban.

Sokáig nem reagált a Toroczkai László egy hete tartó nyilatkozat- és hisztiözönére a Jobbik vezetése, mire ma délelőtt az ásotthalmi polgármester egy újabb bejelentést tett. Külön platformot alakít a Jobbikon belül, amibe állítólag beszáll pár kistelepülési polgármester, amiből már lehetett sejteni, hogy Toroczkainak túl nagy támogatottsága nincsen párton belül.

Erre jött ki nemrég a Jobbik hivatalos válasza, ami elég egyértelmű. Ti. nem tudják értelmezni, mit jelent, hogy „Mi magunk” (ez lett volna a platform neve – a szerk.), amikor a Jobbik mindig is minden magyart képviselt – mondta a párt szóvivője, Jakab Péter. Hozzátette: Toroczkaiék a párton belül próbálnak pártot építeni, de ez ellentétes a politikai közösséggel. Mi egységesek akarunk maradni – mondta Jakab.

false

 

Fotó: MTI

A legérdekesebb rész tulajdonképp ezután következett, amikor a szóvivő Toroczkai és a Fidesz közti érdekazonosságról kezdett beszélni.

„Tudjuk, hogy a Fideszen belül vannak olyan törekvések, hogy a Jobbik szétszakadjon, és a pártból a Fidesz egy platformja legyen” – nyilatkozta Jakab, hogy mit tart a Toroczkai-féle platform felől. Ezzel kapcsolatban elhangzott: „Nem állítom, hogy Toroczkai a Fidesz embere, de hogy a Fidesz megpróbálja használni, az szinte biztos.”

Kész csoda lenne, ha ezek után Toroczkai maradna a pártban.

(Via hvg.hu)


szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 22., 14:44
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2018. május 22., kedd 23:40
  Azt előre leszögezem, mielőtt a pártonkívüliek is platformoznának és szakadoznának, hogy én bizonyosan nem vagyok fideszes.
 2. 2
  szegedi789
  2018. május 22., kedd 20:58
  1. A baj "csak" az a fenti állítással, hogy komoly bizonyítékot igényelne. Mert a végén oda lyukadunk ki, hogy aki fideszesezik, annak t.képpen jó így bizonyíték nélkül is, nem strapálja agyon magát az utánajárással. Az végeredményben nem fideszes?

  Nehéz az élet abban a pártban, aminek a programját mag a fidesz hajtja végre... (Honfi kebelnek meg kell szakadni...)

  2. Pedig "fantázia" volna benne, mert valamit kéne arra mondani, ez a muki hogy' úszhatta meg 2006-ot, a bankcenteres akciót,
  az ásotthalmi (közpénzeket is igénybevevő (de még mennyire...), ld. Narancs cikkét) regnálása valahogy elkerülte a mindig éber és kampányban pörgő fidesz prop.gépezet figyelmét, pedig a migránsozásban-kerítésezésben komoly vetélytárs is lehetett volna az önbíráskodóival...
  és a végén,hab a tortán,
  az időzítés, párhuzamosan a fodorgá--sagával...

  Gyanúúúúúúúúúússsssssssss...... De tisztábban bizonyíték nélkül, sajnos, nem látunk. (Fenti felsorolásom bőven mutatja közéletünk válságát@lezüllését, de akkor is. Bizonyítékot !!!!)
 3. 1
  tiszapolgári
  2018. május 22., kedd 16:09
  Toroczkai fideszes, mondta Jakab Péter. Jakab Péter a fideszes, vágott vissza Toroczkai.
  Fodor Gábor fideszes, mondta G. Fodor Gábor. G. Fodor a fideszes, vágott vissza Fodor.
  Orbán fideszes, mondta Gyurcsány. Gyurcsány a fideszes, vágott vissza Orbán.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra