Sem Bannont, sem Milót nem hallgathatja meg a Magyar Narancs

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 22., 15:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Schmidt Máriáék nem engednek be.

Két eseményre is bejelentkeztünk Schmidt Máriáékhoz, hogy a helyszínen láthassuk, hallhassuk Steve Bannont és Milo Yiannopoulost.

Csakhogy kosarat kaptunk, úgyhogy nemcsak a Guardian, az Index, a HVG, a zoom.hu és a Hír Tv, de a Narancs sem tud helyszíni riportot adni ezekről az előadásokról.

Itt a két elutasító levél:

„Köszönjük érdeklődését a 2018. május 25-én megrendezésre kerülő Veszélyek és esélyek a XXI. században előadással kapcsolatban. 

Sajnálattal értesítjük, hogy a helyszín kapacitásának korlátai miatt nem áll módunkban biztosítani részvételét a rendezvényen. 


Köszönjük megértését!

A konferencia szervezői”

 

És a második:

„Köszönjük érdeklődését a 2018. május 23–24-én megrendezésre kerülő Európa jövője elnevezésű nemzetközi konferenciával kapcsolatban. 

Sajnálattal értesítjük, hogy a helyszín kapacitásának korlátai miatt nem áll módunkban biztosítani részvételét a rendezvényen. 

Az előadások nyomon követésére így is lehetősége lesz, mivel honlapunkon élőben közvetítjük a konferencián elhangzottakat.


Köszönjük megértését!

A konferencia szervezői”


szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 22., 15:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Schmidt Mária
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 12
  rworse
  2018. május 23., szerda 14:20
  tiszapolgári

  Emlékszel? Népszabadság? Figyelő? Origo? Megyei lapok?...

  És emlékszel, mikor a Magyar Narancs évekig MaNcs-ként tudott csak túlélni, anno a protoNER-ben? Ugyanazok vannak hatalmon, sőt, hatványozottan hatalmonabban, ugyanazon, sőt, hatványozottan még ugyanazonabb célokkal. Ugyanaz a folyamat folyik. Újra. Sokadszor azóta, hogy Magyar Nari kilépett az alapító Fidesz fojtó öleléséből '90-ben, '92-ben. Ne feledd, amíg van Orbán-Fidesz addig Magyar Nari minden más független laphoz képest is külön vörös posztó, a vérbosszú alanya! Orbán mint az elefánt, nem felejt! Mit ígért a legutóbbi "választás" előtt? Újrakezdődött az elégtételvétel. Így érdemes az Axxtrollrendszer nicket figyelni, kezelni.
 2. 11
  rworse
  2018. május 23., szerda 13:38
  tiszapolgári
  "nem nagyon értem, hogy miért pont miatta akadtál ki,"

  Függetlenül attól, hogy nem akadtam ki, ugyebár éppen azt fejtegetem, hogy nem miatta, hanem a RENDSZER miatt. És a lényeg nem az, hogy miért miatta, hanem hogy miért éppen most. Te mondod, hogy Axxtroll nem rendszer, hanem magányos troll, én meg mondom, hogy rendszer. És éppen most a rendszernek AZ ADOTT HÍR ALATTI ADOTT MEGNYILVÁNULÁSA szerintem alapvető határátlépés még ahhoz képest is, hogy a rendszer már sokszor átlépett mindenféle elképzelhető és elképzelhetetlen határt, mi meg hagytuk. Én pedig most ennél a határátlépésnél jeleztem, hogy szerintem hiba hagyni Magyar Nari részéről. Öngyilkos hiba. Mert a rendszer egy újabb alapvető határátlépése.
  De többször utaltam arra is, hogy miért nem magányos troll az Axxtroll nick, hanem rendszer. Még akkor is rendszer lenne, ha egyébként egy magánember saját elhatározásából, saját örömére végzett mozgalmárkodás lenne az évek óta számos helyen folytatott módszeres, rendszeres, az adott helyet ellehetetlenítő agressziója. Mindenképpen rendszer, ezt próbálom megértetni hiába (pusztába kiáltott szó, falrahányt borsó...), és a mostani megnyilvánulása újabb jelentős határátlépés, újabb sulyokelvetés, ezt érezte ő is és a mögötte állók is, ezért próbált ijedtében úgy tenni, mintha szokásától eltérően kivételesen viszontreagált volna, és ezért volt a látszatviszontreakciója olyan szövegű, amilyen szövegű volt - lásd még Orbán Művek propagandamódszerei a kilencvenes évek közepe óta. RENDSZER. A NER létrehozásához és fenntartásához vezetett RENDSZER - újabb határátlépése, "birtokháborítása". Ahogy az anglicizmus kifejezi: TRESSPASS.
 3. 10
  tiszapolgári
  2018. május 23., szerda 12:49
  Szerintem Axxtro magányos harcos, nem pedig egy trollhadsereg katonája. Ha Axxtro veszélyes troll, akkor mi is azok vagyunk, főleg én, hiszen sokszor írok másról, mint amire a cikktémák alapján elvileg lehetőségem lenne.
  Sok fura alak megfordult már itt, nácik és zavarodottak is, nem nagyon értem, hogy miért pont miatta akadtál ki, hetek múlnak el két gyémántgondolata között. Hol van ő a nénitől vagy a professzor bácsitól!
 4. 9
  rworse
  2018. május 23., szerda 09:44
  Cyrano, tiszapolgári

  Észreveendő végre, hogy nem egy kommenttroll nick kapcsán szólaltam meg, hanem általános összeesküvéselméletet gyártottam, és erről az általános összeesküvésről elmélkedem.
 5. 8
  rworse
  2018. május 23., szerda 09:37
  Cyrano

  Nem az itteni moderációról van szó. A rendszer szállja meg éppen Magyar Nari hasábjait - is. A további ellehetetlenítés végett. Axxtroll nick révén - is. Súlytalan?
 6. 7
  rworse
  2018. május 23., szerda 09:32
  Illetve Magyar Nari miért "toporzékol" itt külön cikkben holmi súlytalanságok miatt? Kérdezem Cyranót is tiszapolgárit is. :)


  Azt üzeni az Axxtrollrendszer nick MAGYAR NARI HASÁBJAIT HASZNÁLVA a Guardiannak:
  "...nem lehet össze-vissza hazudozni a bent történtekről, feje tetejére állítani, meg kiforgatni azt.
  Ez nagyon fájó lehet a Guardian tudósítójának.
  Át is ment rögtön a tőle elvárható rágalomkampányba."

  Majd az rworse nicknek üzeni az Axxtrollrendszer nick MAGYAR NARI HASÁBJAIT HASZNÁLVA:
  "Egyébként pedig felhívom a figyelmedet, hogy Magyarországon a vélemény szabad, és sajtószabadság van.
  Aminek egyes egyedül a hozzád hasonlók próbálnak keresztbe tenni, aztán rohangálnak külföldre panaszkodni.
  További szép napot, vélemény- és sajtószabadságot !"


  Sajtószabadság van Magyarországon? Akkor miért "toporzékol" itt külön cikkben Magyar Nari holmi súlytalanságok miatt? Kérdezem Cyranót, tiszapolgárit is.
  Nem inkább Axxtrollrendszer van? MAGYAR NARI HASÁBJAIT IS FELHASZNÁLVA? Kérdezem Cyranót és tiszapolgárit is. Súlytalan? Mert akkor az egész NER minden létezése súlytalan. Ugyanis itt most éppen a NER folyik Magyar Nari hasábjain, rendszerszerűen. Toporzékolom én. A fejenszart Magyar Nari helyett. Fogadatlan prókátorként.

 7. 6
  rworse
  2018. május 23., szerda 08:52
  Komolyan kíváncsi lennék Magyar Nari véleményére is. Hogy én toporzékolok túlbuzgón egy súlytalan senki miatt, vagy én látom át a rendszert, amely rendszer szart rendszerszerűen Magyar Nari fejére a másik hír első "hozzászólójaként"?
 8. 5
  rworse
  2018. május 23., szerda 08:44
  Lásd még sajtó- és véleményszabadság tematika. Lásd még, miben különbözik ez a "konferencia" egy bértrollhadjárattól? Segítek, semmiben. Ez a "konferencia" is egy Axxtroll. És a gazdái. A NER is egy Axxtroll, és ők évek óta, rendszeresen, ahonnan csak sikerül nekik, kizárogatják a független médiát. Nem a trollokat, hanem a független médiát.
  Amikor kárörvendőleg odapofátlankodik "hozzászólni" az Axxtrollrendszer egy olyan hír alá első "hozzászólóként, amely hír arról szól, hogy az Axxtrollrendszer kizárja a független médiát, azaz, a sajtó- és véleményszabadságot az Axxtrollrendszer Axxtrollrendszerű rendezvényéről, akkor a hír alatt az Axxtrollrendszer a sajtó- és véleményszabadságot gyakorolta, vagy látványosan a fejünkre szarva pofánköpött mindannyiunkat, akik aztán odatartjuk a másik orcánkat is sajtó- és véleményszabadság ürügyén? Egy súlytalan senki, vagy maga a rendszer szart oda a hír alá a fejünkre?
  Túlbuzgó toporzékoló vagyok, vagy vátesz? - kérdezem itt a kitiltottak eszkalálódó listája alatt. Lásd még Kisvárda, lásd még Felcsút és az összes többi, ahonnan nem a trollokat zárják ki rendszeresen, hanem a sajtó- és véleményszabadságot. Az Axxtrollrendszer.

 9. 4
  rworse
  2018. május 23., szerda 08:18
  Arra felfigyelt-e valaki, hogy miért pont adott hír adott Axxtroll "hozzászólása" kapcsán éreztem szükségét megszólalni arról, hogy az általános Axxtroll-helyzetet hogyan érdemes kezelni szerintem?
 10. 3
  tiszapolgári
  2018. május 23., szerda 07:21
  2

  Például a 444 nincs ott a kitiltottak listáján, még időben lepaktáltak a rezsimmel.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra