Navracsics aggódik, hogy "magyar Florida" lesz a Balatonból

  • narancs.hu
  • 2024. március 9.

Belpol

Nőtt ugyan a népesség a régióban, de nem fiatalodott.

"El kell dönteni, hogy megtartható-e a Balaton lakóhelyként, vagy arra kell berendezkedni, hogy egyfajta magyar Floridaként, a jómódú magyar nyugdíjasok, illetve a felső- és felsőközéposztály nyaraló és pihenőhelye legyen" - mondta az ATV beszámolója szerint Navracsics Tibor, aki hozzátette, fontos feladat a vidék népességmegtartó erejének fokozása, ugyanis a Balaton komoly demográfiai válságban van, amivel mindenképpen foglalkozni kell a jövőben.

A nyugat.hu összefoglalója szerint a területfejlesztési miniszter azt is kiemelte, hogy a cél az, hogy 2030-ra Magyarország bekerüljön az öt legélhetőbb uniós közé. Ez pedig elmondása szerint területfejlesztési szempontból azt jelenti, hogy a területi egyenlőségeket csillapítani kell. Az egyik fontos feladat pedig az lenne, hogy fokozzák a vidéki népességmegtartás erejét.

"A belföldi vándorlás, amit a koronavírus-járvány fokozott, és az online munkavégzés előretörése nagy népességgyarapodást hozott az üdülőrégióban, ez azonban nem fiatalította a lakosságát" - magyarázta a miniszter, hozzátéve, hogy ennek oka pedig a magas ingatlanárakban keresendő, ami "halálos csapást" mér a fiatalokra.

Mindenesetre a pálmafák már adottak a "magyar Floridához".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?