Navracsicsék szerint nem gond, hogy az államtitkáruk egy uniós pénzből épített rekreációs központban lakik

  • narancs.hu
  • 2023. október 19.

Belpol

„A megvalósítás és elszámolás rendben lezajlott.”

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Mayer Gábor területfejlesztési államtitkár egy olyan családi házban lakik, amelyet eredetileg uniós pénzből, rekreációs központnak épített a vállalkozása. Arató Gergely a Demokratikus Koalíció (DK) képviselő most Mayer főnökének, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszternek tette fel a kérdést, hogy felveti-e a visszaélés gyanúját, hogy az államtitkár uniós pénzből épült családi házban él – vette észre a 24.hu.

Arató Gergely írásbeli kérdésre Navracsics helyett másik államtitkára, Latorcai Csaba válaszolt, aki nem látott semmi kivetnivalót az ügyben. Mint írta:

„Az említett projekt esetében egy magyar vállalkozás megpályázott egy 50 százalékos intenzitású uniós forrást, a pályázaton pontozást követően nyert, a megvalósításhoz pedig saját forrást és banki hitelt vett igénybe. A projekt fenntartási időszaka 2018-ban lezárult, a megvalósítás és elszámolás rendben lezajlott, a több alkalommal végzett helyszíni ellenőrzés során szabálytalanság nem merült fel.

Kiemelendő, hogy a fenntartási időszak lezárulását követően a kedvezményezettnek nincs további kötelezettsége a projekttel összefüggésben”

Az államtitkár hozzátette, az említett pályázati feltételek nem tették lehetővé a szállásszolgáltatást, tehát „a kedvezményezett szabályszerűen és az előírásokat betartva járt el, amikor nem fogadott szállóvendéget.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk.