Törvénymódosítással készül a kormány a Budapest Airport megvásárlására

  • narancs.hu
  • 2023. október 19.

Belpol

A repülőtér működtetését egy állami érdekeltségű gazdasági társaságra bíznák.

Kedden jelent meg a kormány honlapján a légi közlekedésről szóló 1995. évi XCVII. törvény módosító tervezete, amely szerint az állam tulajdonában lévő nemzetközi kereskedelmi repülőtér működtetése átengedhető állam alá tartozó gazdasági társaság számára – vette észre a hvg.hu

Ennek alapján a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény rendelkezéseit nem kell alkalmazni, amennyiben az állam tulajdonában lévő repülőtér működtetését állami befolyás alatt álló gazdasági társaság végzi.

A javaslatot társadalmi egyeztetésre bocsátották.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, szeptemberben jelentek meg az első híek arról, hogy a magyar kormány egy francia céggel közösen, a Vinci Airports-szal tervezi a Budapest Airport felvásárlását. A Bloomberg értesülései szerint legalább 4 milliárd eurós üzletről van szó, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter nemrég pedig azt is belengette, hogy el kell adnia néhány dolgot az államnak ahhoz, hogy létrejöjjön az adásvétel. A törvénymódosítás a vásárlás előkészítése lehet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk