Negyedik lett a vb-n a magyar rejtvényfejtőcsapat

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. október 22.

Belpol

Az Egyesült Államok, Japán és Németország mögött.

Negyedik lett a magyar csapat a logikai rejtvényfejtő-világbajnokságon, Kanadában – közölte István György, a válogatott csapatkapitánya az MTI-vel vasárnap.

Torontóban rendezték a 16. sudoku-világbajnokságot és a 30. rejtvényfejtő-világbajnokságot. A szombaton véget ért versenyeken nyelv- és kultúrasemleges logikai feladványok megfejtésével mérte össze a tudását a közel 30 országból érkezett 175 résztvevő. A magyar csapatot a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete többfordulós válogatóversenyen választotta ki.

A logikai rejtvények világbajnokságán egyéniben a japán Ken Endo megvédte világbajnoki címét. A magyarok közül Madarassy Pál közgazdász a 16. helyet, Samu Viktor fizikus a 19., Nagy Kartal matematikus a 25., míg Gyimesi Péter matematikushallgató a 26. helyet szerezte meg.

A kiváló egyéni teljesítményeknek és a csapatfordulókban elért jó eredménynek köszönhetően a magyar csapat az Egyesült Államok, Japán és Németország mögött a negyedik helyezett lett.

Az 1992 óta megrendezett logikai rejtvényfejtő-világbajnokságok története során a magyar válogatott csapatban már ötször volt bronzérmes, míg egyéniben Madarassy Pál 2007-ben világbajnok lett.

A sudoku-világbajnokságot Japán nyerte meg Csehország és az Egyesült Államok előtt. A négyfős magyar csapat – Gyimesi Zoltán, Herke György, Kovács Benedek, Madarassy Pál – a 10. helyet szerezte meg.

A jövő évi versenyeket Kínában rendezik meg, amelyre a válogatóversenyt hamarosan meghirdeti a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete.

A címlapkép forrása a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk