Nehéz napokat él a János kórház pszichiátriája

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 28.

Belpol

Egy dolgozó a Facebookon bezárásról írt. Az intézmény cáfolja, hogy veszélyben lenne a működés.

Szóba került, hogy bezárják a János Kórház pszichiátriáját létszámhiány miatt – erről szól az ATV Híradó riportja.

A beszámoló szerint az osztály egyik dolgozója a Facebookon kétségbeesett bejegyzést tett közzé, arról, hogy ha nem kapnak szakképzett ápolókat, akkor be fogják zárni az osztályt.

A posztot azóta leszedték.

Az ATV megtudta, több szakápoló távozása miatt eshetett kétségbe, aki a bejegyzést közzétette.

A Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke, Szekeres György azt nyilatkozta az esetről, hogy a pszichiátriai ellátásban egyébként is háromszor nagyobb az ápolóhiány, mint a többi orvosi szakmában. Ezzel együtt Szekeres György sem hiszi, hogy a kormányzat elengedné a János kórház kezét, hiszen a koronavírus-járvány idején is gyakran lehetett hallani, hogy rettenetes mértékben elterjedtek a szorongásos zavarok, szerhasználati zavarok, és Magyarországon több millió ember érintett mentális betegségekkel. 

A János kórház – az álláshirdetések tanúsága szerint – minden fekvőbeteg-ellátó osztályra keres ápolókat, a pszichiátriára külön is toboroznak szakápolót. 

Az intézmény az ATV kérdéseire azt írta, három szakápoló távozik arról az osztályról, de ettől még nincs veszélyben a működés, és orvosból nincs hiány. 

A szakszervezet szerint a pszichiátriára azért nehezebb munkaerőt találni, mert akik ott dolgoznak, azokra nagyobb felelősség hárul, egyrészt azért, mert ön- és közveszélyes betegekre kell vigyázniuk, és azért is, mert az ő ellátásuk nagyobb felkészültséget igényel.

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk