Nem engedik be a Guardian tudósítóját Schmidt Máriáék rendezvényére

  • narancs.hu
  • 2018. május 21.

Belpol

Shaun Walker szerint ilyen még Oroszországban sem történt vele.

A túljelentkezésre hivatkozva elutasította a Guardian újságírójának sajtóakkreditációját a Schmidt Mária vezette XXI. Század Intézet az Európa jövője című konferenciára. Shaun Walker a Twitteren osztotta meg azt a válaszlevelet, melyben azt ajánlották neki, hogy figyelje majd az élő közvetítést.

Az Európa jövője című konferencián Szijjártó Péter és Balog Zoltán mellett beszél majd Steve Bannon is, aki a Breitbart News nevű szélsőséges jobboldali, „alternatív tényekre” szakosodott propagandamédiumnak volt főszerkesztője, valamint  Donald Trump választási kampányának  egykori főstratégája. Trump beiktatása után nem sokkal távoznia kellett a Fehér Házból.

De Bannon mellett szerepel a meghívott előadók között az amerikai új jobboldal pedofilbotrányba belebukott sztárja, Milo Yiannopoulos is.

Orbánék nem tágítanak: mégis meghívták Budapestre a pedofil bűncselekményeket relativizáló szélsőjobbost

Schmidt Mária csak összehozta a Milo Yiannopoulos-előadást. A 444.hu Londonban beszélt Milo Yiannopoulosszal, aki elmondta, hogy az Orbán-kormány meghívta Budapestre, és a hónap végén a fővárosban fog előadást tartani. Milo Yiannopoulos meghívásáról már tavaly lehetett olvasni, akkor úgy volt, hogy a választások előtti V4-es konferenciára érkezik Magyarországra, amelyet Schmidt Máriáék szerveznek.

(Index)

Figyelmébe ajánljuk