Nem indít saját főpolgármester-jelöltet Karácsony Gergely ellen a Kutyapárt

  • narancs.hu
  • 2023. november 21.

Belpol

Kovács Gergely, a párt társelnöke reálisnak tartja, hogy bejutnak az Európai Parlamentbe.

Nem indít saját főpolgármester-jelöltet Karácsony Gergely ellen a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP)

– erősítette meg a hírt Kovács Gergely a Partizánban. De azért a párt társelnöke hozzátette, nehéz lenne egy olyan embert direktben támogatni, aki "még ha kicsiben is, de azért csinált olyan dolgokat, amik miatt a Fideszt nagyon erősen szoktuk kritizálni". Ezzel Kovács a főpolgármester mozgalmának rejtélyes pénzügyi támogatására utalt, valamint szóba hozta a főváros konzultációját is.

Az európai parlamenti választásokról Kovács úgy fogalmazott, hogy a pártnak meg kellene ugrania a bejutási küszöböt, 3 mandátummal már elégedett lenne. Az EP-jelöltjeik neveit még nem árulta el, de nem gondolja, hogy ő maga a listán szerepelne majd.

V?laszt?s 2022 - Leadta szavazat?t Kov?cs Gergely, a Magyar

 
Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke leadja szavazatát a Terézvárosi Gyermekkönyvtárban kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án.
Fotó: Mohai Balázs / MTI

Elmondása szerint az önkormányzati választáson nem indulnak majd olyan sok helyen, Kovács szerint ebben tizenvalahány budapesti kerület és körülbelül 20 nagyobb város lehet benne, mint például Újpest és Ajka. Az önkormányzati jelöltjeiknek képzést is tartanak, amit kötelező elvégezniük, azt mondta, eddig 30-40 ember vett rajta részt.

Nem az ellenzéken múlik, melyik városban vagy kerületben indul a Kutyapárt, hanem azon, hogy ott van-e olyan saját jelöltjük, aki sikerrel elvégezte a képzést.

A IX. kerületben viszont a jelenlegi polgármestert, Baranyi Krisztinát támogatják.

Kovács maga a XII. kerületben fog elindulni. Ott a Momentum már korábban bejelentette, hogy Farkas Csabát indítja. Az MKKP-s politikus azt is el tudja képzelni, hogy emiatt (is) ott akár előválasztást is tarthatnak.

A társelnök szerint a Kutyapártot egyébként 2016 óta már nem lehet viccpártnak nevezni, jelenleg körülbelül 70 tagjuk van, és 8000 passzivistájuk.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk