Nem kerülnek bíróság elé a népszavazást megakadályozó kopaszok
nvi2.jpg

Nem kerülnek bíróság elé a népszavazást megakadályozó kopaszok

  • narancs.hu
  • 2017. április 20.

Belpol

Több mint egy évvel az után, hogy egy kigyúrt kopaszokból álló csoport megakadályozta a Nemzeti Választási Irodában, hogy a szocialisták időben leadhassák a vasárnapi boltzár elleni népszavazási kezdeményezésüket, a Fővárosi Törvényszék elutasította Nyakó István ez ügyben tett vádindítványát.

Az MSZP tavaly február 23-án akarta leadni a vasárnapi boltzár elleni népszavazási indítványát. A párt nevében Nyakó István próbálta meg leadni a kérdést, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előterében tömörülő kopaszok azonban megakadályozták ebben a politikust. A kigyúrt fiatalemberek azonban Erdősi Lászlónét, Herceghalom polgármesterének feleségét odaengedték, ő a kormány által elrendelt vasárnapi zárva tartás folytatása mellett kampányolt volna.

A 24.hu azt írja, hogy Nyakó és jogi képviselője népszavazás rendje elleni bűntettre hivatkozva indítványozta, hogy az akcióban részt vevő 11 férfi ellen induljon eljárás. A politikus azért indított pótmagánvádas eljárást, mert a nyomozó hatóságok nem indítottak eljárást. Most a bírósági végzés szerint Nyakó István nem sértettje az ügynek, és nem jogosult pótmagánvádlóként fellépni, mert „a népszavazási kezdeményezése akadályozása elsődlegesen a népszavazási eljárásban szerephez jutó állami szervek döntésének befolyásolására irányulhat”. Pedig ugye Nyakó volt az, akit nem engedtek oda a bélyegzőhöz, hogy leadhassa kérdését.

Az eset óta az is kiderült, hogy az akciózó kopaszok közül volt, akit korábban rablásért, erőszakkal elkövetett lopásért, súlyos testi sértésért ítéltek el, másikuk pedig például gyermekkorú ellen elkövetett súlyos testi sértés, több rablás és kábítószerrel való visszaélés miatt kapott több év börtönbüntetést és közügyektől való eltiltást. A társaság közül korábban többen a Fradi Securitynek is dolgoztak, az idős nő segítője, Varró Ádám pedig Kubatov Gábor Fradi-elnök és Fidesz-alelnök osztálytársa volt.

Figyelmébe ajánljuk