Megindult a forgalom a záhonyi határállomáson

  • narancs.hu
  • 2020. május 31.

Belpol

Jelenleg ez az egyetlen működő határátkelés Ukrajna felé.

Az ukrán fél nem tudja fogadni a bejövőket, így vasárnap délelőttől mindkét irányba szünetel az átléptetés a záhonyi határátkelőhelyen – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrség-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Azt írták, amint az ukrán határőrség ismét képes lesz fogadni a forgalmat, a magyar határőrizeti szervek megnövelt létszámmal, teljes kapacitással tudják majd üzemeltetni az átkelőt.

A hatóság Határinfó oldalán vasárnap délben az olvasható, hogy a Magyarországról kifelé tartó személyforgalomban 16 óra a várakozási idő. Reggel nyolc órát kellett várakozniuk az Ukrajna felé tartó személyautók utasainak.

A magyar-ukrán határszakaszon a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások miatt jelenleg csak a záhonyi átkelő működne – de pillanatnyilag az sem.

A rendőrség azt javasolja, hogy az utazók elindulás előtt tájékozódjanak az aktuális várakozási időről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.

FRISSÍTÉS: Megindult a forgalom a záhonyi közúti határátkelőhelyen, ahol korábban az ukrán fél fogadóképtelensége miatt szünetelt az átlépés – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon vasárnap délután.

Azt írták: a ki- és a beléptetés már egyaránt zavartalan és folyamatos, a rendőrség növelt létszámmal és teljes kapacitással működteti a közúti határátkelőt. A záhonyi közúti határátkelőhelyen vasárnap 10 órától szünetelt az átléptetés, emiatt több mint 16 óra volt a várakozási idő a kilépő személyforgalomban.

MTI

Figyelmébe ajánljuk