Nem minden iskolában lesz tanévkezdésre fertőtlenítőszer

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 30.

Belpol

Hogy is van ez a „zavartalan” iskolakezdés?

Gulyás Gergely a pénteki kormányinfón többek között arról beszélt, hogy biztonságban kell tudni az iskolakezdésre készülő gyermekeket. Ehhez nem ártana megnyugtató körülményeket is biztosítani, azonban úgy tűnik, hogy már az egyik legalapvetőbb védekezési módnál akadályba ütköznek az iskolák. Nem lesz ugyanis szeptember elseje előtt mindenhol fertőtlenítőszer – állítja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete egy helyettes államtitkári levél alapján.

A dokumentumban az szerepel, hogy „a fertőtlenítőszereket a fenntartók fogják megyénként átvenni 2020. augusztus 29. és 2020. szeptember 4. között, és ők fognak gondoskodni az intézményeik közötti kiosztásról”. Tehát egyes helyeken a kiosztás csak az első iskolai hét után kezdődhet meg.

„Ebből az derül ki, hogy az intézményeknek egy jelentős részében úgy kezdődik meg a tanév, hogy erre a fertőtlenítésre még nem kerül sor. Tehát ezek szerint nem tudják a minisztériumban, hogy szeptember elseje a tanév kezdése” – nyilatkozta az RTL Klub Híradónak Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának tagja.

Az RTL Klub Híradójának a fővárosi Deák Téri Általános Igazgatója arról beszélt, hogy egyelőre nem tudják, mikor kapnak fertőtlenítőket, ezért az előző tanévről maradt szereket használják. Az EMMI egyébként ezzel szemben azt állította a csatorna megkeresésére, hogy minden iskola rendelkezik a tanévkezdéshez szükséges fertőtlenítőszerekkel, az említett levél csak arról szól, hogy a tanév első felében szükséges fertőtlenítőszereket mikor vehetik át a fenntartók. Ez a tervezett ütemben zajlik.

Nem minden iskola kapja meg időben a fertőtlenítőket?

Kattints még több RTL Híradó tartalomért!

Figyelmébe ajánljuk