Nem nyitja meg kapuit szeptemberben a dunabogdányi tanuszoda

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 13.

Belpol

Az emelkedett rezsiárak a helyi tornacsarnok és a művelődési ház működtetését is fenyegetik. 

Schuszter Gergely, Dunabogdány polgármestere a „könnyeivel küszködve” jelentette be, hogy szeptemberben nem nyílik meg a helyi tanuszoda. Facebook-videójában ezt az energiaárak radikális emelkedésével indokolta, hiszen eddig havi 700 ezer forintba került a létesítmény fűtése, a szolgáltató viszont most ennek az ötszörösére adott ajánlatot. 

A tanuszodába nem csak helyi iskolások, hanem tanítási időn kívül felnőttek és kiscsoportos óvodások is jártak. Schuszter azt is elmondta, 50-60 millió forint szabad felhasználású forrásuk van, az első számú szempont pedig az, hogy stabil lábakon álljanak. Nagy baj van az iskolai tornacsarnokkal is; azoknak, akik tanítási időn kívül használnák (nem az iskola tanulói) magasabb bérleti díjért tehetik ezt meg, de azt nem tudja, hogy december és február között mivel fűtenek majd. A művelődési ház is hasonló helyzetbe került. 

A polgármester legszélsőségesebb félelme, hogy az intézményeket be kell majd zárni. Arra kérte a civileket, próbáljanak meg szabadtéri programokat szervezni. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk