Nem tervez "modellváltást" a közoktatásban a kormány

  • narancs.hu
  • 2023. március 18.

Belpol

Legalábbis most ezt mondják. Az Óbudai Egyetem valóban bejelentkezett a Szinyei Merse Pál Gimnáziumért, de a belügy nem tud több hasonló igényről.

Innovációban érdekelt középiskolákkal szeretnénk kialakítani olyan szisztémát, ami Magyarországon egyelőre még nincs

nyilatkozta az RTL Híradójának Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, a csatorna arról kérdezte, igaz-e, hogy bejelentkeztek a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnáziumért az államnál.

Kovács nem tagadta az információt, azt mondta, olyan jellegű programokat tudnának kínálni az iskolának, amivel komolyabb tehetséggondozást és lehetőségeket tudnának adni a diákoknak.

Arról, hogy egyetemi alapítványokhoz kerülhetnek a közoktatási intézmények, a Népszava számolt be először még kedden. A lap azt írta, hogy az Óbudai Egyetem rektorhelyettese arról beszélt korábban a Szinyeibe járó diákok szüleinek, hogy

ahogyan az állam a szerepvállalását elkezdte csökkenteni a felsőoktatásban, úgy ezt a közoktatásra is ki akarják terjeszteni.

Kovács szerint viszont félreértették helyettese szavait, szerinte ez a mondat nem teljesen így hangzott el.

Az egyetem a maga részéről ugyan kész átvenni egy gimnáziumot, ugyanakkor azt a Belügyminisztérium is cáfolta, hogy átadnák az egyetemi alapítványoknak a középiskolák kezelését.

Sőt, a belügy szerint az idézett nyilatkozat "nem kormányzati álláspont", a Szinyei Merse Pál Gimnázium átvételét az Óbudai Egyetem kezdeményezte, és más hasonló jellegű átvételi igényről nincs információjuk. Arról, mi lesz a gimnáziummal, egyelőre nem nyilatkozott a belügy.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk