Az amerikai kormány sürgeti Magyarországot, fogadja el Finnország és Svédország NATO-csatlakozását

Belpol

Méghozzá mielőbb.

Az Egyesült Államok üdvözli Törökország előrelépését a finn NATO-csatlakozás ratifikációjában, és sürgeti Magyarországot a finn és a svéd NATO-csatlakozás folyamatának haladéktalan lezárására – közölte a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója pénteken.

Jake Sullivan közleménye szerint az Egyesült Államok üdvözli, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök az ankarai törvényhozás elé terjeszti a finn csatlakozási jegyzőkönyvet, és egyúttal "bátorítja" Ankarát, hogy Svédország csatlakozási jegyzőkönyvét is gyorsan hagyja jóvá.

A Fehér Ház által kiadott dokumentum emellett

sürgeti Magyarországot, hogy Finnország és Svédország esetében is "késlekedés nélkül" zárja le a ratifikációs folyamatot.

A közlemény szerint Svédország és Finnország egyaránt erős partner, osztja a NATO értékeit, erősíteni fogja a katonai szövetséget, valamint hozzájárul Európa biztonságához.

Az Egyesült Államok meggyőződése, hogy mindkét országnak mielőbb a NATO tagjává kell válnia – írta a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója pénteken.

Mint ismert, pénteken jelentette be a magyar kormány, hogy Törökországhoz hasonlóan egyelőre csak Finnország csatlakozásáról szavaz, előrehozva március 27-én. Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének közlése szerint a Fidesz-KDNP egységesen igennel fog voksolni a kérdésről. Ám, Svédország esetében a képviselőcsoport később dönt, ahogy a törökök, hogy mikor, arról nem közöltek információt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk