Nem várta meg a pert, inkább fizetett a tankerület

  • narancs.hu
  • 2024. július 2.

Belpol

Meg lehet itt kapni a túlórapénzt, csak be kell lengetni, hogy perre visszük a dolgot.

Fejenként 80-100 ezer forintos túlórákat nem volt hajlandó kifizetni a Kelet-Pesti Tankerületi Központ a tanároknak. Most tizenhárom tanár beperelte a tankerületet, amely meg sem várta az első tárgyalást, hanem gyorsan kifizette a pedagógusok által követelt összeget – adta hírül a Népszava. Az egyik érintett tanár a lapnak elmondta, hogy a tankerület vezetése a keresetlevél átvételét követően „megdöbbentően gyorsan és együttműködően” reagált és intézkedett, mindenkivel peren kívül megegyeztek. 

A tanárok szerint nem a pénz, hanem az elv miatt vállalták a bírósági eljárást, mert olyan nem lehet, hogy ingyen dolgoztatják a tanárokat. A nyilatkozó pedagógus nem érti, miért kell perelni vagy perrel fenyegetőzni ahhoz, hogy a pedagógusok megkapják a nekik járó pénzeket. A munka törvénykönyve szerint ugyanis a négy napon belül elrendelt helyettesítés rendkívüli munkaidőnek minősül, amelyért 50 százalékos bérpótlék, vagyis az óradíj 150 százaléka jár.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk