"Kicsikét lazább" Fideszt szeretnének a fiatalok

  • narancs.hu
  • 2024. július 2.

Belpol

Fidelitas tagokat kérdeztek egy nyári egyetemen.

„A fiatalság inkább egy lazább, vagy inkább egy radikálisabb vonalhoz megy” – válaszolta a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas által szervezett szabadegyetem egyik résztvevője a Mandiner videójában, amelyet a 444 nézett végig. Az eseményen többek közt azt kérdezték a résztvevőktől, hogy miért nincs annyi támogatója a Fidesznek a fiatalabb korosztályokban. Az ifjú fideszesek bátorkodtak kritikával illetni a pártvezetést.

"Most nem a legjobb brand talán a Fidesz, de  mindettől függetlenül nekünk ki kell tartanunk mellette" – fogalmazott egyikük. Volt, aki így látta a kormányzó pártot:

„Ha a Fidesz kicsikét lazább lenne, ha kicsikét barátibb hangon közelítenének meg dolgokat, nem mindig az lenne, hogy kiadunk egy közleményt, elmondjuk, hogy így kell hogy legyen, hanem úgy kommunikáljuk, hogy egy fiatalabb ember (...), akár korábbi fidelitasosok mondják el, az szerintem egy tök jó dolog lenne,”

- mondta egyik válaszadó.

„14 év kormányzás az mégiscsak egy tetemes idő, a politikában brandek vannak, és a Fideszt elkezdték azzal azonosítani, hogy az idősek pártja,” válaszolta egy fiú. Szerinte

„szükségünk van megújulásra, szükségünk van új, fiatal politikusokra. Szükség van arra, hogy odaengedjenek olyan fiatal tehetségeket az asztalhoz, akik tudnának változtatni egy kicsit.”

Jó lenne, ha a Fidesz nem mindig ilyen feszesen kommunikálna, tette hozzá egy lány.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk