Nem vicc: Pharaonék minden seregélyesi családot meghívtak egy pecsenyekacsára

  • - urfi -
  • 2016.11.17 08:11

Belpol

Ennél szebb politikai hír idén már nem lesz.

Amikor egy hónapja megjelent az első cikkem Pharaonról, abból a sajtó és a politika elsősorban az Orbán Viktor házával szemközti telkek megvásárlását kapta fel. Ez érthető, de az is, hogy én legjobban a seregélyesi és a hőgyészi részeket szerettem írni. És nemcsak azért, mert vidéken riportozni nyilván izgalmasabb, mint budai ingatlanok földhivatali lapjait nézegetni, hanem mert lenyűgözött a helyzet abszurditása.

Hiszen mégiscsak arról van szó, hogy egy világszínvonalú gengszter, aki amerikai elnököket környékezett meg, akinek a bankja Pablo Escobar pénzét mosta, és aki a luxusjachtjáról átugrik a szaúdi királyhoz, ha úgy hozza az élet, szóval hogy ez a Pharaon most két magyar nagyközség mindennapi életének része lett. Övé a két kastély, róla beszélnek az utcán, és Seregélyesen még együtt is falatoztak vele a szüreti bál résztvevői.

Az alsó képen: Horváth, Pharaon, Namous, Naffa

Az alsó képen: Horváth, Pharaon, Namous, Naffa

 

Erről a látogatásról derült most ki egy újabb részlet az RTL Klub műsorából. A Házon kívül stábja a Narancs szerkesztőségéből egyenesen Seregélyesre ment, ahol interjút készítettek a polgármesterrel. Azt nekünk is elmondta korábban és a helyi lap azóta elhíresült fotóin is látható, hogy tavaly októberben a településre érkezett Ghaith Pharaon, az ő ügyvédje, illetve magyarországi cégeinek tulajdonosa és ügyvezetője, Ammar Abu Namous, illetve Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja, aki Pharaon vízumát is intézte.

Az eddig ismert információkon kívül Horváth Sándor az RTL-nek elárulta, hogy mivel az urak jól érezték magukat, ezért ajándékot is adtak. Pharaon ügyvédje 3 millió forintot adományozott a településnek, és a képviselő-testület úgy döntött, hogy ebből a pénzből minden seregélyesi családnak vesznek egy pecsenyekacsát karácsonyra.

Nehéz ehhez mit hozzáfűzni. Talán csak annyit, hogy azóta a Pharaon-cégek elérhetetlenek, a kastéllyal, amitől munkahelyeket reméltek, nem történik semmi, tehát a helyiek most várnak. Mást úgysem tehetnek.

Az első cikket, amelyben egy emlékezetes helikopterezés is előkerül, itt találják. A ma megjelent Magyar Narancsban pedig a Pharaon-cégek további sorsáról olvashatnak.

false


Neked ajánljuk

Öt és feles  

  • Sajó László

Ameddig lehetett (amikor már nem lehetett volna, akkor is), mehettek szurkolók a meccsekre, Magyarországon, hol is másutt.

Az otthonosság érzése

  • Bojtár B. Endre
A következőkben érdekes kordokumentumot teszünk közzé, mely a baráti Lengyelország politikai mindennapjainak színes, fordulatos világába enged betekintést.

„Nincs menekülési útvonal”

  • Sirbik Attila

Az absztrakt festészet kereteit folyamatosan új anyagok, technikák és formák alkalmazásával igyekszik tágítani. A legújabb kiállításán két sorozatát mutatja be, amelyek bár két külön világot jelenítenek meg, a forrásuk mégis közös.

V. Sziszifusz

Ha éppen nem a Bánk bánról vagy a Borisz Godunovról van szó, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az operák már rég készen vannak, s hogy ilyesformán egy adott mű színre állításakor már csupán a hogyan lehet a kérdés, és nem a mit.