Nemet mondott az LMP és a Momentum, így mégsem lesz közös ellenzéki tüntetés október 23-án

  • narancs.hu
  • 2017. október 12.

Belpol

Különutas politika. De van-e értelme?

A Közös Ország Mozgalom szóvivője a ma reggel megjelent cikkünkben, Gulyás Márton pedig tegnap a Hír Tv Egyenesen Kálmán Olgával című műsorában beszélt arról, hogy október 23-ára óriás tüntetést szerveznek, melyre sok-sok civil szervezetet és az összes (demokratikus) ellenzéki pártot várják.

false

 

Fotó: Facebook/Közös Ország Mozgalom

Gulyás tegnap este azt mondta, a pártok közül egyedül az LMP nem mondott még igent. Mostanra azonban kiderült, az LMP mégsem tüntet együtt a többi ellenzéki párttal, Hadházy Ákos, a párt társelnöke ugyanis az ATV Fórum című műsorában bejelentette ezt. Közben a Momentum is reagált, ők azt írták a hvg.hu-nak, hogy a párt csak akkor vesz részt a demonstráción, ha minden, a választási rendszer koncepciójának kidolgozásában részt vevő párt is megjelenik. „Azért kötjük ehhez a feltételhez a részvételünket, mert számunkra ez az esemény a választási rendszer reformja melletti kiállásról szól” – írták a portálnak, így immár elmondható, hogy október 23-án valószínűleg nem lesz közös ellenzéki tüntetés.

Frissítés (19.30):

Hadházy az Indexnek azt mondta, hogy sokat gondolkodtak a dolgon, mert fontosnak és jogosnak tartják a Közös Ország Mozgalom céljait, és örülnek a közös törvénytervezetnek, ám a tüntetésen nem akarnak részt venni. Hadházy szerint az október 23-i demonstráció valószínűleg együttműködési technikákról, összefogásokról szólna, és szerinte ennél fontosabb ünnep ez. „Azt viszont leszögezte, hogy az LMP távolmaradása nem jelenti azt, hogy a jövőben nem vesznek részt választási szövetségekben vagy fognak össze más pártokkal, de ezekről akkor kell beszélni, amikor megvan a megfelelő mód és idő rá” – mondta a portálnak.

Neked ajánljuk