Németh Zsolt szerint ha Magyarország nem lenne NATO-tag, Oroszország kikezdené a szuverenitását

  • narancs.hu
  • 2024. május 8.

Belpol

A fideszes politikus teljesen szembement a kormányzati narratívával. Szerint a közvélemény megvezetése NATO-ügyben jelenleg közvetlenül fenyegeti hazánkat.

Ha most nem lennénk NATO-tagok, akkor valószínűleg jelenleg nem Ukrajna védekezne egy orosz támadással szemben, hanem mi"

– így kezdte beszédét Németh Zsolt a Magyar Atlanti Társaság keddi konferenciáján a Válaszonline beszámolója szerint. A lap úgy értékelte, hogy a rendezvény legerősebb felszólását mondta a fideszes politikus, szinte teljes egészében szembement a kormányzati narratívával.

A NATO – bármit mondjanak is Putyin elnök nagyra becsült propagandistái – nem oroszellenes szervezet, nem tervezi és soha nem is tervezte megtámadni Oroszországot, viszont képes megvédeni tagjait egy orosz támadástól. Oroszország azért nem tudja katonai eszközökkel korlátozni a magyar szuverenitást, mert NATO-tagok vagyunk."

– folytatta Németh a propagandamentes beszédét. Szerinte az, hogy Oroszország fenyegetésnek tekinti az észak-atlanti szövetséget, nem más, mint bizonyíték arra, hogy Moszkva "uralmat akar gyakorolni a NATO-tagok – vagy legalábbis a NATO-tagok egy része felett". Nem feltétlenül megszállni akarnak minket, hanem diktálni – tette hozzá a fideszes politikus.

Tehát a magyar szuverenitást korlátoznák, ezért "a NATO nemcsak a fizikai biztonságunk garanciája, hanem a szuverenitásunké is – ez a szuverenitásvédelmi politika egyik legfontosabb eleme".

Ezért kell Németh Zsolt szerint a leghatározottabban fellépni minden olyan törekvéssel szemben, amik szembefordíthatják a magyar közvéleményt a NATO-val. Kijelentette,

A közvélemény bármiféle megvezetése NATO-ügyben jelenleg közvetlenül fenyegeti hazánk fizikai biztonságát és szuverenitását."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk