Nettó 800 ezerért keresnek séfhelyettest a Balatonnál, hiába

  • narancs.hu
  • 2022. május 21.

Belpol

Lesznek éttermek, amelyek dolgozó híján nem tudnak kinyitni nyáron.

A Malackrumpli nevű tihanyi étterem tulajdonosa azt nyilatkozta az RTL Klubnak, hogy nettó 800 ezer forintért, valamint ingyen szállással és étkezéssel keresnek séfhelyettest a nyárra, de „nem nagyon csörög a telefon”.

 A riportban arról is szó volt, hogy a felső-középkategóriás vendéglátásban Budapesten tavalyhoz képest már mintegy 40 százalékkal emelkedett az ételek ára. 

A Balatonnál ugyan a forgalom már majdnem olyan, mint amilyen a koronavírus-járvány előtt volt, de föladja a leckét az éttermeknek az emelkedő alapanyagár és a munkaerőhiány.

A riport szerint az érem egyik oldala, hogy aki a Balatonnál a vendéglátásban dolgozik, az nagyon jól keres, annyit kér, amennyit nem szégyell – a másik oldala pedig, hogy napi 14 órákat kell dolgozni, heti hat napon át, olykor feketén, tűrni kell a vendégek szeszélyeit, miközben Nyugat-Európában sokkal korrektebb körülmények között sokkal jobban lehet keresni.

A Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint előfordulhat, hogy az éttermek egy része munkaerőhiány miatt nem is tud kinyitni a szezonban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk