Nincs már iskolabusz több baranyai településen

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 6.

Belpol

A tankerület augusztus 22-én fújta le a szolgáltatást, mert szerinte családbarát a tömegközlekedés.

Több baranyai településen is megszüntette a tankerület az iskolába járást biztosító szerződéses buszjáratokat, a gyerekek így most kénytelenek menetrendszerinti járatokkal közlekedni. Nem véletlenül voltak az iskolabuszok, hiszen a menetrendszerinti járatok menetrendje nem igazodik az iskolai rendhez, ráadásul sok diák csak többszöri átszállással tud eljutni az iskolába. Ez adott esetben órákkal növeli meg a napi utazási időt, derült ki az ATV híradójából.

A változásról augusztus 22-én tájékoztatta a tankerület a szülőket, sokaknak ez óriási nehézséget okoz. A szülők nem tudják kísérni vagy elvinni a gyerekeket, így most nem is engedik el őket. A Siklós térségében élők azt mondták: az iskola annyit tud segíteni, hogy a buszpályaudvaron várják a gyerekeket és onnan már felnőtt felügyelettel mennek az órákra.

Schwarcz Kiefer Patrik, megyei képviselő a híradónknak azt mondta: megkereste a tankerületeket, hogy kiderüljön, Baranyában hány települést érintenek az intézkedések. "Használják a tömegközlekedést, hiszen családbarát bérletrendszer lett kialakítva, és ennek megfelelően közlekedjenek a gyerekek. Ami csak azért baj, mert itt általános iskolás gyerekekről beszélünk", mondta Sajgó György, a Momentum területi elnöke.

A szülők elmondása szerint a tankerület azt javasolta, hogy a nagyobb testvérek kísérjék a kisebbeket, vagy a települések biztosítsanak felnőtt kísérőt. Az intézkedés egyébként a falubuszos közlekedés támogatásának megszüntetését is jelenti.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit akarhatnak a kínaiak Ferihegyen?

  • narancs.hu

Kínában tárgyalt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, aki szerint a turizmus fejlesztése érdekében a kínaiak légikikötőt létesíthetnének a budapesti reptéren. De mit jelent ez?