Novák Előd 5,2 milliós büntetést kapott a Parlamentben tett rasszista megjegyzése miatt

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 2.

Belpol

A Mi Hazánk képviselőjének szájából elhangzott a „cigánybűnözés” kifejezés.

Megvonta Novák Előd kéthavi tiszteletdíját Kövér László házelnök, így a szélsőjobboldali politikus fizetése idén 5260 814 forinttal csökken. (Nem is nehéz kiszámolni, ha Novák így is több mint 26 millió forintot visz haza idén, nem beszélve az egyéb juttatásokról.)

„Az Országgyűlés 2023. május 22-i ülésnapján Novák Előd országgyűlési képviselő interpellációja közben a roma nemzetiség és a bűnözés egyértelmű kapcsolatára utaló kifejezést használt, valamint felszólalása további részében is az érintett etnikai közösséget sértő állítást fogalmazott meg” – olvasható Kövér indoklásában. Novákot tavaly is figyelmeztették a szó használata miatt.

Ennél súlyosabb büntetést kapott Tordai Bence, akit 8,2 millióra büntettek, mert 2021-ben a Parlament üléstermében a mobiltelefonjával filmezte Varga Mihály pénzügyminisztert. Tordai azt akarta rögzíteni, hogy Varga miként reagál arra, hogy a Párbeszéd szerint a kormány 9,3 milliárd forintot vont el a II. és III. kerületi orvosi szakrendelőktől – emlékeztet a Telex.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk