Novák havat lapátol, Lázár jó egészséget kíván

  • narancs.hu
  • 2023. december 24.

Belpol

Ilyen a karácsonyi képeslap a politikusoktól a Facebookon.

Novák Katalin lakóhelye az országnak azon a felén található, ahol szombaton szépen hullott a hó: a köztársasági elnök hólapátolós képet tett közzé a Facebookon. 

Az államfő hétköznapjait bemutató fotókat megkomponálják, annyi közük van a valósághoz, mint a protokolleseményekről készült képeknek. Ha nincs jelen a fotós, nyilván Novák Katalin sem fekete ruhában díszíti a mézeskalácsot a konyhában, és nem egyedül él, nem maga takarítja a Sándor-palota összes ablakát, csak a családját, a segítőit valószínűleg a magánélet védelme érdekében ilyenkor nem mutatják. Ezekre a fotókra mégis sokan kíváncsiak.

Vasárnap délelőttig több mint kilencezren látták, ahogy Novák Katalin ezúttal alkalomhoz illő öltözetben valahonnan valahová tolja a havat, és 676-an szóltak hozzá. Kósa Ádám kormánypárti európai parlamenti képviselő (Fidesz–KDNP) drukkolt a munkához, és áldott karácsonyt kívánt, másvalaki pedig valamiért fontosnak tartotta, hogy ehhez hozzáfűzze: „anyád”.

Lázár János építési és közlekedési miniszter a napokban régi kommunista reflexeket emlegetett amiatt, hogy Novák Katalin köztársasági elnök nem írta alá, hanem az Alkotmánybírósághoz küldte a kastélyokról szóló, Lázár által beterjesztett törvényt. 

Az elnök hivatala úgy látta, hogy a jogszabály anélkül adna magántulajdonba kastélyokat, hogy ehhez a nemzeti vagyon megfelelő védelmét biztosító garanciális szabályokat rendesen meghatározná. Lázár ezt máshogyan látja. Abban viszont biztosan egyetértenek, hogy a politikusi imázst a Facebookon is ápolni kell.

A miniszter fizetett hirdetésben osztotta meg a közösségi oldalon azt a 7 és fél perces videót, amelynek címe: „Karácsonyi kvíz – 15 kérdés Lázárék karácsonyáról. Zita válaszol, én pedig igyekszem nem hátráltatni”.

 A videó Hódmezővásárhelyen, Lázárék Zsoldos utcai házában készült. A riporter, Ákos arra invitál, tartsunk vele, nézzük meg, hogyan készül a család a karácsonyra. A legtöbb kérdésre Zita, Lázár János felesége válaszol. Kiderül többek közt, hogy ők is szoktak hagyományos üdvözlő képeslapokat küldeni, és amióta a fiúk megszülettek, a szentestét mindig otthon töltik. Olyankor náluk gyűlnek össze a szülők, testvérek. Az ajándékot nem angyalka, hanem a Jézuska hozza, és biztos, hogy 25-én mennek templomba. Azt, hogy katolikus misére vagy református istentiszteletre, hogy Hódmezővásárhelyre, Makóra vagy Óföldeákra indulnak, aznap döntik el. Az interjúban Lázár János is megszólal. Azt mondja, 2023-ban csak jó élmények érték, ennél rosszabb évre számított, és a jövő évre leginkább jó egészséget kíván mindenkinek.

A címlapkép forrása a köztársasági elnök Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk