A fél országban hullik a hó

  • narancs.hu
  • 2023. december 23.

Lokál

Egy kis szerencsével szentestéig nem olvad el teljesen. 

Csodaszép, mesebeli tájat varázsolt több helyen is a havazás a szentestét megelőző napon, a fél országban jelenleg is havazik. Nagyjából a Győr-Siófok vonalban ugyan eső esik, de ettől északra és keletre továbbra is változó intenzitással hullik a hó – írja az Időkép.

Az északnyugati országrészben most kezd fordulni a szél, mely hamarosan viharossá fog fokozódni, az északnyugati csücsökben, Sopron térségében akár 80-90 km/órás lökésekkel is találkozhatunk majd. Az erős, viharos szél főleg a magasabban fekvő területeken hordhatja majd a havat.

Ha a hótérképre tekintünk, láthatjuk, hogy a Bakony-Tatabánya-Dunakanyar háromszögben volt a havazás súlypontja, Tatán 26 centis, míg Tatabányán 23 centis havat mértek.

Főként elakadt, árokba csúszott járművek, közúti balesetek, valamint kidőlt fák miatt hívják a tűzoltókat, szombaton kora estig országosan 148 esetben volt szükség a beavatkozásukra az időjárás miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Leginkább a nyugati országrészben van szükség a tűzoltók segítségére. Elzárt település nincs az országban.

A katasztrófavédelem felhívta a figyelmet arra, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon a meteorológiai és az útviszonyokról az utinform.hu és a met.hu weboldalon, illetve töltse le a katasztrófavédelem veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás (VÉSZ) alkalmazását. 

Azt kérik,

nyári gumival senki ne induljon útnak, tankoljanak a szokásosnál többet a kocsiba, vigyenek magukkal takarót, élelmet, vizet és feltöltött mobiltelefont.

Ha bárki bajba kerül, vagy bajba jutott embert lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Holnap az ország nagy részén enyhe idő lesz, a Dunántúlon és délen 10 fok feletti csúcshőmérsékletekkel, ami a hóembereknek biztosan nem lesz kedvére való.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.