A kormány támogatja a lombikprogramot, akkor is, ha a katolikus vezetők sötétebbje szerint ez bűn

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 25.

Belpol

Erre mit lép a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke?

A kormány álláspontja az, hogy a lombikprogram a gyermektelen párok számára óriási lépést jelenthet, hiszen megadhatja számukra a gyermekvállalás lehetőségét, örömét akkor is, ha meddőségi problémákkal küzdenek – jelentette ki Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár pénteken Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre reagálva.

A kormány ezt a lehetőséget támogatja – jelentette ki az államtitkár, reagálva Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökének a lombikprogrammal kapcsolatban a napokban tett kijelentéseire.

A lombikbébiprogram mindenképpen bűn, állítja Veres András püspök

Nem járható út az élet továbbadására. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke már augusztus 20-i ünnepi beszédében beleszállt a kormányba a lombikbébiprogram szélesítése miatt. A keresztény értékrend szerint a törvénykezés nem megfelelő, erősítette meg most Veres az állítását a Magyar Nemzetnek.

Novák elmondta, hogy nem lehet elítélni azokat a párokat, akik ilyen megoldást választanak a gyermekvállalás érdekében. Majd azt is hozzátette, hogy a közeljövőben jelenik meg az a kormányrendelet, amely bővíti a jelenlegi lombikprogram-eljárásokat.

Neked ajánljuk