Novák Katalin és Orbán Ráhel a legbefolyásosabb nők Magyarországon
D_KOS20131011039_top_story_lead.jpg

Novák Katalin és Orbán Ráhel a legbefolyásosabb nők Magyarországon

  • narancs.hu
  • 2020. március 3.

Belpol

Előkelő helyen van Mészáros Beatrix is az 50 fős listán.

A Forbes elkészítette a Legbefolyásosabb magyar nők összesen 50 fős listáját. A üzlet, közélet, kultúra és média kategóriákban rangsorolta a vezetőket.

Az üzlet kategória élén idén is Hegedüs Éva, a Gránit Bank többségi tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója áll, a második pedig Dávid Ilona volt MÁV-vezér, aki jelenleg a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója. Hetedik helyre került Mészáros Beatrix. A felcsúti csodavállalakozó lánya új szereplő a listán, 2017 óta vezeti a „család“ legfontosabb cégét, az Opus Globalt. Szintén először szerepel a listán a 8. helyen Walter Katalin, a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH), vezérigazgatója. Ungár Anna a 12. lett, ő Schmidt Mária lánya, és a családi ingatlancég a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. igazgatótanácsának elnöke.

Közélet kategóriában Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár áll az élen, második pedig Orbán Ráhel aki tavaly még csak negyedik volt. A Forbes azzal indokolja a miniszterelnök lányának előkelő helyezését, hogy forrásuk a  „turizmus- és divatszektor mögötti láthatatlan kéz”-ként jellemezte.  Besorolásnál szempont volt, hogy férje, Tiborcz István üzleti befolyása is végső soron neki köszönhető, írják. Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége hatodik a közéleti listán. Bártfai-Máger Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a negyedik lett. Tavaly ő állt az első helyen, de „elmúlt évben imázsproblémái akadtak“ azaz férjét  költségvetési csalás gyanúja miatt kezdték körözni.

Harmadik Varga Judit igazságügy miniszter, Dobrev Klára EP-képviselő a hetedik, nyolcadik pedig Tüttő Kata MSZP-s főpolgármester-helyettes.

A kultúra listát Kolosi Beáta, a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatója  vezeti, őt Mécs Mónika filmproducer követi (Testről és lélekről, Akik maradtak).

A média szekció legbefolyásosabbja idén is, mint eddig mindig, Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója lett. A második Halkó Gabriella, a TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója, a harmadik pedig D. Tóth Kriszta, a WMN alapító tulajdonosa.

Figyelmébe ajánljuk