Novák Katalin Ferenc pápával találkozik, "szeretettel átszőtt" ajándékot visz neki

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 25.

Belpol

Az ajándék stólát persze Erdő Péter bíboros is megáldotta.

A Vatikánba látogat csütörtökön Novák Katalin köztársasági elnök, akit a nyári diplomáciai szünet után fogad Ferenc pápa. Az államfő a Facebook oldalán számolt be arról, hogy ajándékot is visz a pápának:

egy olyan stólát visz magával, aminek a hímzésébe ő maga is besegített – mégha csak egy kicsit is.

Novák Katalin szerint az ajándék „megmutatja a magyar kultúra gazdagságát, a hagyomány iránti tiszteletünket, miközben a Szentatya viseletének része is lehet”. Hozzátette, a stólát Erdő Péter bíboros megáldotta, erről is közölt természetesen fotókat.

"A stólában képletesen ott van Magyarország, hiszen a motívumok a legismertebb kalocsai, békési szűcs, nógrádi palóc, matyó, sióagárdi és az úgynevezett úri díszítés világát tükrözik" – írta Novák.

 
Fotó: Facebook/Novák Katalin

A köztársasági elnök azt is írta, hogy a hímzett papi stólát Illés Károlyné Botyánszky Anna, a Népművészet Mestere tervezte, és több hímző asszony közös munkája nyomán készült el.

(Facebook/Novák Katalin)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk