Novák Katalin szerint akár már július 1-től újabb lazításokra számíthatunk

  • narancs.hu
  • 2021. június 22.

Belpol

Erre tett legalábbis javaslatot a kormánynak a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs.

Újabb lazításokra tett javaslatot a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs a kormánynak, jelentett be Novák Katalin tárca nélküli miniszter, aki egyben az operatív törzs vezetője is.

Novák a Facebook-oldalán azt írta: "A rendelkezésre álló oltóanyagok és az átoltottság lehetővé teszik, hogy fokozatosan újraindítsuk az életet, illetve a szabadságot és a biztonságot párhuzamosan tudjuk garantálni."

A miniszter hangsúlyozta:

  • Június végéig biztosítják a gyermekfelügyeletet a köznevelési intézményekben.
  • Egész nyáron lehet a köznevelési intézményeknek is táborokat szervezni.
  • A közművelődési intézményekben tartott lakodalmak esetén is a lakodalmakra érvényes szabályozást kell irányadónak tekinteni.
  • A nyári szünet alatt az iskolákban általánosan érvényes, hogy a szülők is beléphetnek az épületbe.

Majd azt is elmondta, hogy csak olyan intézkedéseket kívánnak a továbbiakban is fenntartani, amelyek a védekezéshez feltétlenül szükségesek.

Novák Katalin külön kitért a maszkhasználatra, ezzel kapcsolatban azt mondta: megvizsgálják, hogy lehet-e az erre vonatkozó szabályokon lazítani. Hozzátette, a javaslatokról a kormány szerdai ülésén tárgyalnak, lehet, hogy lesz olyan, amit már július elsejétől alkalmazhatnak.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk