Novák Katalin találkozott a Hamász által elrabolt túszok családtagjaival

  • narancs.hu
  • 2023. december 16.

Belpol

A Hamász által elrabolt túszok közül ketten még fogságban vannak.

A Sándor-palotában fogadta Novák Katalin köztársasági elnök a két túsz, a 46 éves Omri és az 55 éves Ilan családtagjait. A találkozóra a család kérésére került sort.

„Lishay nyolchónapos kislányukkal minden este lakásuk ajtajából kíván  jelképesen jóéjt a Hamász által két hónapja túszul ejtett férjének, lánya édesapjának, Omrinak. A Hamász az október 7-i terrorakcióban több mint száz izraeli túszt hurcolt el, köztük 5 magyar állampolgárt is. Hála a sok segítségnek hárman már kiszabadultak, de ketten, a 46 éves Omri és az 55 éves Ilan még fogságban vannak. (...) – írta Novák. – Kevés tragikusabb érzés van annál, amikor teljes bizonytalanságban van az ember szerettei hogyléte felől. Támogatásomról biztosítottam Omri és Ilan családját. Mellettük állunk. Magyarország a túszok azonnali szabadon bocsátását követeli, és minden tőle telhetőt megtesz Omriért és Ilanért.”

Az elrabolt izraeli túszok és családjaik tragédiája Lishay nyolchónapos kislányukkal minden este lakásuk ajtajából...

Posted by Novák Katalin on Friday, December 15, 2023

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.