Nyáron Pintér elé kerülhet a kis vidéki iskolák felsőtagozatainak összevonásáról szóló terv

  • narancs.hu
  • 2022. június 21.

Belpol

A kormány sokáig halogatta az intézkedést, de most kérdőívekkel bombázzák a pedagógusokat. 

Pintér Sándor komolyan fontolgatja a kis létszámú iskolák összevonásának lehetőségét, még a nyáron a miniszter elé kerül az oktatás átalakításának terve – írja a hvg.hu

A kormány politikai okokból eddig mindig halogatta a kérdést, a portál azonban úgy tudja, a Belügyminisztérium online kérdőívvel kérdezi meg a vezetőket és tanárokat, a válaszaikat pedig beépítik az ágazatot érinti fejlesztési tervekbe. A cikk szerint a kérdőivből nem lehet strukturális átalakításra következtetni, a hangsúlyt a rendre és a biztonságra fektették, a kérdések pedig úgy vannak megfogalmazva, hogy nehéz rájuk nemet mondani. 

A kérdések között szerepel, hogy mennyire reális a tanulók heti maximális óraszáma; mennyire tudnak minőségi munkát végezni a pedagógusok; mekkora segítség lenne a munkaterhek csökkentésében, ha jobban bevonák a pedasszisztenseket; hiányzik-e a munkájukhoz az asztal, számítógép, irodaszer, lámpa; szeretnének-e az élelmiszerboltokban, benzinkúton kedvezményt; kötelező legyen-e az Oktatási Hivatal segítségét kérni, ha romlik az iskolában a teljesítmény és nő a bukással, lemorzsolódással veszélyeztettek aránya. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk