Nyílt levélben bírálja a kormány járványügyi intézkedéseit Karácsony Gergely

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 10.

Belpol

A főpolgármester három problémakört jelölt ki levelében.

Nyílt levélben kritizálja Karácsony Gergely főpolgármester a kormány járványügyi intézkedéseit, melyben három pontban rögzített kérést intézett Orbán Viktor miniszterelnök felé.

Karácsony a levélben ismét sérelmezte, hogy a járvány elleni védekezésben kiemelt szerepet kapó önkormányzatokkal továbbra sem oszt meg a kormány érdemi információkat a védekezéssel kapcsolatban, és a tervezett kormányzati lépésekről sem kapnak tájékoztatást.

A főpolgármester javaslattételei a következők:

  • A kormány növelje a tesztelőkapacitást, és biztosítson ingyenesen elérhető koronavírus-teszteket legalább a rászorulóknak. „Egyetlen magyar sem veszítheti el munkahelyét, és egyetlen gyermek sem maradhat el az iskolában csak azért, mert a kötelező állami protokoll betartását anyagi lehetőségeik nem teszik lehetővé. Ezért kérdezem miniszterelnök urat, mit tervez a Kormány a tesztkapacitások bővítése és a hozzáférhető ingyenes tesztelés érdekében? – fogalmaz.
  • Támogatja Merkely Béla professzor azon felvetését, miszerint a tanárok számára biztosítanak ingyenes állami szűrést.
  • Majd arról érdeklődik, hogy mit tervez a Kormány arra az esetre, ha az erősödő második hullám terjedése a fiatalok köréről átterjed az idősebb korosztályra.

Karácsony Gergely levele itt olvasható.

Figyelmébe ajánljuk