Nyomozást rendelt el a rendőrség K.Endre ügyében

  • narancs.hu
  • 2024. március 11.

Belpol

A kegyelemben részesített K.Endre hamis tanúzásra próbált rávenni egy áldozatot. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) büntetőeljárás keretében vizsgálja a korábban szabadságvesztésre ítélt, majd kegyelemben részesített férfiról készített, az egyik kereskedelmi televízióban közzétett felvételt – közölte a rendőrség hétfőn. 

A közlemény szerint az egyik kereskedelmi televízió adásában vasárnap közzétett felvétel szerint egy korábban szabadságvesztésre ítélt, majd kegyelemben részesített férfi egy budapesti parkban arra próbálta rábírni az ügyében tanúként kihallgatott fiatalt, hogy változtassa meg korábbi vallomását. A BRFK hivatalból rendelt el nyomozást az ügyben. 

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, amelyben Házon Kívül stábja rejtett kamerákkal rögzítette, ahogy K. Endre a múlt héten újra a vallomása megváltoztatására próbálta rávenni az egyik bicskei áldozatot

K. Endre budapesti parkban találkozott az egyik bicskei áldozattal a múlt héten. Azzal a fiúval, aki egyike volt azoknak, akiket még 2016-ban megpróbált rávenni arra, hogy változtassák meg Vásárhelyi Jánosról, a gyermekotthon vád alá helyezett igazgatójáról tett vallomását. A találkozót az RTL Házon Kívül című műsora rejtett kamerákkal rögzítette. Ez a találkozó már a második volt. Egy héttel korábban is találkoztak. 

A találkozásokat K. Endre kezdeményezte. A fiút a hajléktalanszállón élő édesanyján keresztül találta meg. Ezúttal is azért kereste meg, hogy a vallomása megváltoztatására vegye rá. Az első találkozó során videókon mondatta el a fiúval, hogy ő, K. Endre nem is akarta nyolc éve megváltoztattatni az általa elmondottakat. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk