Ő a nemzet apja, bocsánat, anyja – Ilyen nincs, az Emmi felköszöntötte Orbán Viktort anyák napján!

  • narancs.hu
  • 2018. május 6.

Belpol

Ez lenne a nőkkel kötött szövetség indulója?

Közleményt adott ki anyák napjára az Emmi Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága, ami szép és nemes cselekedet is lenne, ha pusztán arra fókuszálna, amire ilyenkor szokás: az édesanyák köszöntésére.

De az államtitkárság nem ér(het)i be ennyivel, az anyák mellett a volt és a leendő kormányt is köszönti, egyúttal felhívja a figyelmet arra is, hogy Orbán Viktor alatt anyának lenni is mennyivel jobb. Ha nem hiszik, olvassák csak el ezt a kétrészes közleményt!

„Szeretnénk az eddigieknél is erősebben kifejezni megbecsülésünket és támogatásunkat az édesanyák felé.

Ott állunk az édesanyák és a leendő édesanyák mellett minden élethelyzetben:

amikor gyermekvállalásra készülnek, amikor várandósak, amikor megszületik az első vagy a második, harmadik gyermekük. Amikor úgy döntenek, hogy szeretnének otthon maradni a gyermekkel, amikor a gyermeknevelés mellett tanulni vagy dolgozni akarnak, amikor otthonteremtésbe kezdenek, amikor bölcsődébe, óvodába, iskolába járatják a gyermeküket, vagy amikor hosszú évtizedek munkája és a gyermeknevelés után úgy döntenek, hogy szeretnének nyugdíjba menni és már az unokákkal lenni.
A nemzeti kormány ezért vezette be a családi adórendszert, a családi adókedvezményt, a gyed-extrát, és adta vissza a hároméves gyest az édesanyáknak. A családtámogatások 2010 óta folyamatosan bővülnek: 2016 és 2019 között megduplázzuk a kétgyermekesek családi adókedvezményét, már félmillió gyermeknek biztosítunk ingyen étkezést és több mint egymillió gyermeknek ingyen tankönyvet.

Minden eddiginél több pénzzel támogatjuk

a családok otthonteremtését és a több gyermeket vállaló családokat segítjük az adósságcsökkentésben: a jelzáloghitel-tartozásból és a diákhitel-tartozásból is jelentős összegeket engedünk el számukra…”

És így tovább, csak dől és dől a hamis önfény. Akkor, amikor a népesség fogy, aki felcseperedik és kettőnél tovább tud számolni, elmenekül innen.

Félreértés ne essék, ez a közlemény arról szól, hogy mindent megadunk nektek, s ti nem szültök eleget, hálátlan dögök. Ilyen közleményt csak végsőkig megfélemlített szervezet adhat ki, s gazemberek írhatnak alá.

(Borítókép: MTI – Szigetváry Zsolt)

Figyelmébe ajánljuk