Segg és száj: Ezt mondta Orbán, a kordonbontó

  • narancs.hu
  • 2018. május 6.

Belpol

Vajon mit mond holnapután?

2007. február 2-án, a korabeli tudósítás szerint „a Fidesz képviselőcsoportja megszakította ülését, hogy hozzákezdjenek a Kossuth téri kordonok elbontásához. A rendőrök erőtlenül próbálták megakadályozni a kordonbontást, de fellépésük hatástalan maradt. A 152 megjelent honatya és a hozzájuk csatlakozott fideszes európai parlamenti képviselők mindössze tíz perc alatt szétkapták a kordonokat. A képviselők láthatóan szervezetten, legalább öt csapatra oszolva, szerszámokkal felszerelkezve láttak neki a munkának, az egyik csoport irányítását maga Orbán Viktor ragadta magához. A pártelnök névsort olvasott, szervezte a munkát, irányította az embereket”.

És egyebek mellett ezt mondta:

„Alkotmányos jogainkat korlátozzák, mégiscsak volt itt egy rendszerváltás.

Vártunk, türelmesek voltunk, de mindennek van határa.

Elérkezett az a pont, amikor, ha másnak nem, a képviselőknek példát kell mutatni demokráciavédelemből”, amihez Szájer József, beosztott bontó annyit tett hozzá, hogy polgári engedetlenségi akció keretében bontják le a kordont.

Ehhez képest igen különös, hogy Orbánék mennyire másképp értelmezik a „demokráciavédelmet” napjainkban. Ahogy azt már korábban megírtuk, május 8-án 00.00 órától a TEK körbezárja a Kossuth teret.

Figyelmébe ajánljuk