O1G-póló után plakáthackelés: Herczeg Zoltán divattervező akcióba lendült

  • narancs.hu
  • 2019. május 13.

Belpol

Az értelmiségiek gyávasága megbocsáthatatlan - állítja a divattervező, ismét akciózik.

Üzenjük Orbánnak: Állítsuk meg a KIvándorlást! Emígyen hackelte meg a Fidesz EP-választásra kiragasztott ragasztott plakátját – Üzenjük Brüsszelnek: Állítsa meg a bevándorlást! –  Budapesten. Herczeg Zoltán divattervező, aki az O1G polóival robbant be a köztudatba, de egy ideje más módon is bontogatja a NER-t.

A lázadó divattervezővel idén januárban készített interjút a Magyar Narancs. Ebben kifejtette az okokat is. "Ha a politikusok nem azon dolgoznak, hogy tisztességesen igazgassák a sorsunkat, ha a politikus egy geci, és lop, akkor valakinek kézbe kell vennie a dolgokat. Én is sokáig vártam, hogy jöjjön már valaki, aki reményt ad. Aztán rájöttem: lehet, hogy én vagyok az a valaki, akire várok? (...) Hiszem, hogy a mostani szörnyű állapotokért az elmúlt harminc év politikusai mind felelősek. Menjenek mind a picsába, és adják át a helyüket a szakembereknek!

Herczeg Zoltán: „Kánaánt lehetne itt csinálni"

O1G feliratú trikóitól indulva - a divatszakma hazai helyzetén, lehetőségein és a közéleti szerepvállalás szükségességén át - jutottunk el Jézus Krisztusig, ahonnan már csak egy ugrás volt Magyarország potenciálja, s benne az értelmiség szerepe és felelőssége. Magyar Narancs: Kezdjük a rövid idő alatt híressé vált O1G-s pólóiddal!

Herczeg ugyanott azt is mondta, hogy "a mai magyar közéletből elszállt a vér. Tétlenül nézi az értelmiség és a művészvilág is, ahogy szétrohad alattunk a haza, ahogy szétverik a jövőnket. Az EU-s pénzeket azért kaptuk, hogy felzárkózzunk a Nyugathoz, ám egy gonosz törpe és a haverjai ellopták a nagyját. És ha én kiállok, hogy figyelj már, törpe, nem kellene ezt, akkor még én vagyok lepisszegve. Még azok a művészek is az állami cégektől, azaz Orbántól kuncsorognak, és várják, hogy kistafírozzák őket, akik megélhetnének a rajongóikból is. Az értelmiség gyávasága megbocsáthatatlan."

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.