Óbarok polgármestere már augusztusban jelezte a kormányhivatalnak, hogy nem létező céget okolnak a trágyaszagért

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 6.

Belpol

Orbán Balázs államtitkár ennek ellenére erre a cégre hivatkozott egy hivatalos dokumentumban.

Mészáros Kartal, Óbarok polgármestere már augusztusban jelezte a Fejér Megyei Kormányhivatalnak, hogy nem létezik az Óbaroki Kerti vasút Kft. nevű cég, amely egy minden bizonnyal kamu önfeljelentés szerint felelős lenne a Budapest környékét augusztus elején elárasztó szarszagért – írja a hvg.hu.

Bűz-gate: az ember, aki megszívatta a Miniszterelnökséget

A gyakorlott troll a Miniszterelnökség államtitkárából is hülyét csinált. Egy troll csapdájába sétált bele Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára - írja az Átlátszó. Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó rákérdezett a Budapestet augusztus elején elárasztó bűz okára, Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára pedig válaszában azt írta, hogy két kormányhivatal is dolgozott az ügy kivizsgálásán, s mint megállapították, a bűz "az Óbaroki Kerti Vasút Kft.

Az ügy most azért került elő újra, mert Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára egy parlamenti válaszban mégis azt írta, a Fejér és Pest megyei kormányhivataloknál rendelkezésre álló adatok alapján e cég tevékenységéből származott a "szaghatás".

Orbán a hvg.hu-t úgy tájékoztatta, "a Miniszterelnökség azonnali belső vizsgálatot rendelt el a Pest Megyei Kormányhivatal illetékes szakterületén. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a Kormányhivatal hibás tájékoztatást adott a Miniszterelnökség felé, annak azonnali személyügyi következményei lesznek".

Figyelmébe ajánljuk