Októbertől a Nemzetközi Olimpiai Bizottság állandó tagja lehet Fürjes Balázs

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 8.

Belpol

A NOB végrehajtó bizottság hivatalosan is javasolta az egykori államtitkárt.

Fürjes Balázst a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) októberi ülésszakán a NOB állandó tagjává választhatják. A NOB Végrehajtó Bizottsága nyolc új tagot javasolt a közgyűlésnek - köztük a magyar politikust is - , amelyet a hivatalos honlapjukon tettek közzé – írja a Nemzeti Sport.

A lap emlékeztet, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság már márciusban felkérte Fürjes Balázst, hogy pályázzon az állandó NOB-tagságra.

Fürjes Balázs

 
Fürjes Balázs
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
 

 A NOB elnöke, Thomas Bach a Végrehajtó Bizottság ülése után elmondta „a jelöltek sokrétű tapasztalataikkal és szakértelmükkel hozzáadott értéket képviselnek a NOB-nál." Bach továbbá kiemelte, hogy a nők száma a NOB-ban négy új taggal növekedhet, ami az egyenlőség melletti elkötelezettségüket erősíti.

A szervezet közleménye szerint a tagfelvételi bizottság pozitívan bírálta el Fürjes Balázs pályázatát, ami lehetővé tette, hogy a végrehajtó bizottság javasolja a magyar szakembert a tagok közé.

A közgyűlést októberben Mumbaiban rendezik, és ha Fürjest ott megválasztják, akkor Magyarország nem marad NOB-tag nélkül, így biztosított lesz a folyamatos magyar képviselet a nemzetközi sportszervezetben.

Fürjes 2010 óta volt valamilyen formában tagja a Fidesz-kormánynak, 2018-tól a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkáraként dolgozott. A kevés fideszes egyike, aki nem tudta megnyerni választókerületét, Budapest 3-as számú választókerületében kétezer szavazattal verte meg a momentumos Hajnal Miklós az ellenzéki összefogás színeiben.

Arról már márciusi távozásakor lehetett hallani, hogy a NOB felé tart az Fidesz visszafogott szárnyát képviselő Fürjes, aki sokáig ott volt a Fidesz budapesti főpolgármester-jelöltjei közt is.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk