Oltási akcióhéttel próbálja a kormány menteni a menthetőt

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. november 4.

Belpol

November 22-től regisztráció és időpontfoglalás nélkül is mehet bárki a kórházi oltópontokra.

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány november 22. és 28. között oltási akcióhetet rendez a kórházi oltópontokon - ezt a kormány a koronavirus.gov.hu oldalán jelentette be.

 A közlemény szerint a kórházak országszerte - Budapesten kiemelten - megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az említett héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni akarókat is. November 22-étől, hétfőtől 28-áig, vasárnapig 101 megyei és városi kórházban várják az oltakozni szándékozókat 7 és 19 óra között.

Az oltási akcióhét különlegessége, hogy nemcsak azokat várják, akik már korábban regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon, hanem azokis kérhetnek oltást, akik egyáltalán nem regisztráltak vagy nem foglaltak időpontot.

Azokat, akik regisztráció nélkül érkeznek az oltásra, érkezési sorrendben fogják oltani, és a helyszínen egy formanyomtatvány kitöltésével végezhetik el a regisztrációt. 

Az oltási akcióhéten a kórházi oltópontokon ötféle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Hozzáteszik, hogy a dolgozóiknak oltást előíró, nagyobb létszámú munkáltatók a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát; az üzemorvosok rendelkezésére bocsájtják az igényelt mennyiséget.

A közleményben külön felhívják a figyelmet arra is, hogy az oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a harmadik oltásukat szeretnék felvenni. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta - hangsúlyozzák.

Az oltások felvételének megsürgetése nem véletlen: ahogy arról ma mi is beszámoltunk, hogy annyi a megbetegedés, hogy az eddig kijelölt Covid-osztályok már nem elegendőek a betegek ellátására, ezért Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője  elrendelte, hogy az ország minden alkalmas intézményének fogadnia kell a koronavírus-fertőzötteket.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk