Ónodi Adél: „Világjárvány közepén nektek ez a legfontosabb?”

  • BM
  • 2020. április 1.

Belpol

Megszólalt a transznemű énekes-színésznő, aktivista a kormány törvénymódosításával kapcsolatban.

Az éjjel folyamán Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes benyújtott egy törvénytervezetet, amiben többek között az olvasható, hogy megtiltanák a transzneműeknek, hogy az új nemükön anyakönyveztessék magukat. A Háttér Társaság nevű civil szervezet után Ónodi Adél énekes-színésznő, jogi aktivista is megszólalt a módosító miatt.

„Mikor 2016-ban megváltoztattam a nevem és a nemem zökkenőmentesen, álmomban nem gondoltam volna, hogy az idő előrehaladtával ez nehezebb lesz vagy teljesen megszüntetni akarjátok. (Amit nem fogunk hagyni!!!) Egy ilyen világjárvány idején nektek miért ez a legfontosabb, hogy kibasszatok egy kiscsoporttal és az öngyilkosságba, depresszióba taszítsátok mindörökre?

Miért ezzel foglalkoztok? Miért nem a járvány megoldásával? Miért nem azzal, hogy a munkanélkülieknek, igazán szegény embereknek segítsetek? Miért nem azzal, hogy ebben a nehéz helyzetben most több nő és gyermek van otthon a bántalmalmazójával és semmilyen segítséget nem kap... és lehet újabb hírek jönnek arról, hogy épp ezt a nőt vagy azt a gyereket öltek meg... Szörnyű!!!” – fogalmaz Facebook-bejegyzésében a színésznő.

Ónodi Adél 1995-ben született Magyarországon, 19 éves korában döntött úgy, hogy elkezdi az átalakulást. Jelenleg Németországban, Berlinben él, színésznőként dolgozik, van egy saját előadása (Dear Future Me), ami az élettörténetét dolgozza fel. Nagyjából egy éve az Elle címlapinterjút készített vele, így ő lett Magyarország első transz címlaplánya.

Ónodi Adél lett Magyarország első transz címlaplánya

Az ELLE márciusi számának címlapján szerepel. Az RTL Klub Reggeli című műsorának vendége volt Ónodi Adél színésznő és transz aktivista, aki az ELLE márciusi számának címlaplánya. Ónodi 23 éves, jelenleg Berlinben él és dolgozik egy ösztöndíjnak köszönhetően, de azt mondta, hogy nem szeretné a német fővárosban leélni az életét.

Figyelmébe ajánljuk