Orbán bejelentette az új bérletet, aztán a MÁV is

  • narancs.hu
  • 2023. február 18.

Belpol

A vonatokra és a Volánbusz helyközi járataira lesz érvényes, a BKK és a helyi közösségi közlekedési társaságok járműveire nem.

Május elsejétől két új bérletet vezetnek be a hazai tömegközlekedésben, a vármegyei és az országbérletet – ez konkrét ígéret volt a miniszterelnök évértékelő beszédében.

 

A Telex arról ír, a két új bérlet a MÁV és a Volánbusz helyközi járataira lesz érvényes, a vármegyeivel a megyéken belül, az országossal az egész országban lehet utazni.  Előbbi minden megyében ugyanannyiba kerül, 9450 forintba, az országbérlet ára: 18 900 forint. 

A miniszterelnök beszéde után a MÁV közleményt adott ki, részletezve, milyenek lesznek az új bérletek. 

A MÁV-START, a MÁV-HÉV, a Volánbusz mellett a GYSEV járataira is fel lehet majd szállni a vármegyei és országos bérlettel, de helyjegyköteles vonatokon első osztályon nem lehet igénybe venni, sem a helyi közösségi közlekedési társaságok járatain.

Így tehát a Pest vármegyei bérlet és az országbérlet sem lesz érvényes a BKK járatain.

Az új bérletfajtákat április utolsó hetétől elkezdik árulni az érintett társaságok jegypénztáraiban, automatáinál, a buszokon és a MÁV mobilappján, és mindkét fajtára 90 százalékos kedvezmény jár a tanulóknak. 

A Telex szerint az országbérlet épp olyan, mint a németeknél szintén most beharangozott 49 eurós országbérlet, amiért a németek 33 400 kilométeres vasúti pályára, valamint a buszokra, városi tömegközlekedésre szereznek utazási jogosultságot, míg mi 8000 kilométernyi vasúti pályára, valamint a helyközi buszokra, a városi tömegközlekedésre azonban nem. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Bányai Kelemen Barna: Engem a szerelem vezérelt

A színész hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.