Orbán egy évig blokkolná az EU munkáját?
K_EPA20170929077_top_story_lead.jpg

Orbán egy évig blokkolná az EU munkáját?

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. július 27.

Belpol

Jövőre lejár az Európai Bizottság mandátuma, tehát már nem kell figyelembe venni a döntéseket, hangzik a miniszterelnöki érvelés.

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában arra a felvetésre, hogy a „Stop Soros” elfogadása miatt az Európai Bizottság Magyarországgal szemben kötelezettségszegési eljárást indított, azzal válaszolt, hogy az Európai Bizottság napjai meg vannak számlálva, mandátuma jövő év májusában lejár.

Arra is hasonlóan reagált, hogy egy bizottsági javaslat szerint az EU 6000 eurót adna minden befogadott menekült után. A kormányfő azt mondta: nem tulajdonít jelentőséget a bizottság mostani döntéseinek, hiszen minden, most kezdeményezett döntésük már kifutott az időből. Orbán szerint azt a módszert kell megtalálni,

„hogyan lavírozzunk, evickéljünk” el a jövő év májusáig.

Elvi kérdésnek nevezte, mire fordítja az unió az emberek pénzét, és veszélyes gondolkodásnak nevezte azt, ha azt a migránsoknak adnák oda. Hangsúlyozta: a jövőben olyan Európai Bizottság kell, amely nem a határokat megvédő országokat bünteti.

Az interjúban a világ egyik legstabilabb országának nevezte politikai szempontból Magyarországot Orbán, mondván, nincs egyetlen olyan ország sem, ahol egy kormány háromszor egymás után tudott volna kétharmados többséggel nyerni.

A politikai stabilitás előnyét pedig be lehet váltani, világossá lehet tenni a világban, hogy a magyar kormány politikája kiszámítható, tette hozzá. Azt is elmondta, hogy

a befektetők is tudhatják, hogy a politika felől nem terheli kockázat vállalkozásaikat.

Figyelmébe ajánljuk