Orbán: Egyszerűen félre kell tolni a liberális elitet

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 14.

Belpol

A Demográfiai Csúcson értekezett a miniszterelnök, aki szerint el kell érni, hogy minél több országban a konzervatívok kerüljenek hatalomra. 

Orbán Viktor azzal nyitotta beszédét, hogy két év alatt sok minden változott, egy háború árnyékában ülünk, de történek jó dolgok is, például nyert Olaszországban az olasz jobboldal. Mint fogalmazott, Pesten már azt hitték, hogy nem lesz hazafias, keresztény és családbarát kormánya Olaszországnak. Majd köszöntötte a további megjelenteket és felszólalókat, így Jordan Peterson filozófust is. 

A család és a demográfia kérdése mindenhol megmozgatja az embereket, Magyarország a legkitartóbb nemzetközi szószólója ennek, hiába támadják a magyar kormányt a liberális világból, amiért családbarát, konzervatív és hazafias. 

Orbán szerint Európát még mindig egy progresszív, liberális elit vezeti, amely fontos kérdések helyett, mint amilyen a kontinens demográfiai jövőjre, mindenféle sületlenséggel, képtelenséggel van elfoglalva. Fiatalabb korában a szovjetek komolyan gondolták, hogy egyes folyók folyási irányát megfordítsák. Úgy gondolták, hogy felül lehet írni a világ rendjét. Ez jutott eszébe, amikor az Európai Parlament megszavazta, hogy a férfiak szülhetnek.  

A progresszívek, liberálisok elterjesztették, hogy az egyén a legfontosabb, nem létezik semmi, ami felette áll. Zsarnokság a család, a nemzet, a haza és az istenhit. Zsarnokság van mindenben és mindenkiben, aki az egyéni vágyaikat korlátozza. Pedig a korlát arra is szolgál, hogy megkapaszkodjunk benne, fogodzót nyújt az élet nehézségei közepette. Igaz a családi együttélés is korlát, de nélküle nincs szabadság. 

Magyarország a konzervatív politikák inkubátorháza Orbán szerint. Öt célt tűztek ki célul:

  • a gyerekvállalás legyen előny,
  • segítsük az otthonteremtést,
  • a családpolitikát az édesanyákra kell alapozni,
  • az egész ország működését családbaráttá kell változtatni, 
  • végül, a jog eszközeivel is védeni kell a családokat. 

2010 óta gyeremekes családok egy főre jutó jövedelme megduplázódott, a többgyermekes családoké pedig megháromszorozódott. 154 ezerrel több gyermek született meg a családpolitikai fordulatnak köszönhetően, mint született volna enélkül. Ez annyit jelent, mint a harmadik legnépesebb magyar város összlakossága. 

Nagy utat tettünk meg Orbán szerint, de nem eleget. Lassítottuk, de nem tudtuk visszafordítani a népesség fogyását. Nehéz lesz megtenni az út hátralevő részét. Több kell, új eszközöket kell bevetni. Az első szakasz lezárult, indulhat a második fázis. 

Magyarországon azon dolgoznak, gondolkoznak, hogy hogyan fejlesszék tovább a családpolitikát. Ehhez újabb és újabb támogatások kellenek majd. De pénz ehhez kevés. Ugyanis a gyerekekért vívott csata nem a zsebben, hanem a fejben, szívben, vagyis a közgondolkodásban. Le kell váltani azt a liberális diszkurzust, ami a gyermekvállalásban veszélyt, értelmetlen áldozatvállalást jelent. 

Orbán Viktor azt tanulta meg, hogy nincs esély arra, hogy a progresszív, liberális eliteket meggyőzzék. Egyszerűen félre kell őket tolni: az a posztliberális kor, ami fölváltja a jelenlegi korszakot, nem jön el magától. Kurzusváltásra van szükség, el kell érni, hogy a családbarát, konzervatív erők kerüljenek minél több országban hatalomra. Jövőre EP-választások lesznek, ezért egy átkaroló hadművelettel a saját javukra kell fordítani a dolgok állását, fogalmazott a miniszterelnök. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.