Orbán először Kövér Lászlót kérte fel köztársasági elnöknek

  • narancs.hu
  • 2021. december 31.

Belpol

De ő nem vállalta. Gulyás Gergely beszélt erről egy interjúban.

Orbán Viktor azért javasolta Novák Katalint köztársasági elnöknek, mert "a több felmerülő jelölt közül Kövér László nem vállalta, ennek ismeretében pedig egyetértettünk abban, hogy Novák Katalin jelölése a legjobb döntés" – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az atv.hu-nak.

Gulyás szerint Orbán először Kövérrel beszélt, aki "egyértelműen jelezte, hogy ahogy korábban, úgy most sem szeretné elfoglalni az államfői széket".

Gulyás egyébként Kövér László jelölését is "a legjobb meggyőződéssel" támogatta volna. "Egyetlen fajsúlyos érvet tudtam volna felhozni ezzel szemben: a Fideszben nehezen betölthető űrt hagyott volna a házelnök kivonulása a pártpolitikából."

Gulyás arról is beszél az interjúban, hogy a 2022-es választáson Fidesz-győzelemre számít, de a száz mandátumot, azaz a sima többséget célozzák meg, "minden, ami efölött van, az a Jóisten ajándéka, jutalom".

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk