Orbán Gáspár: Édesapám nagyon támogat, de majdnem mindenben van vele vitám

  • G. M.
  • 2019. március 1.

Belpol

A miniszterelnök fia szerint nem jó gyűlöletet szítani semmilyen népcsoport ellen.

Hosszú interjút adott a hvg.hu-nak Orbán Gáspár és Ember Illés, a Felház két alapítója. A beszélgetés annak kapcsán készült, hogy a keresztény mozgalom nemsokára átalakul.

Most az interjú legérdekesebb részeiből idézünk:

Orbán Gáspár: (...) azt látjuk, hogy Isten ehhez adott egy hitelességet, a Felház egy hívószóvá vált. Amit el szeretnénk kerülni, hogy ez egy branddé is váljon.

Ember Illés: Az elején, amikor még nem volt semmi infrastruktúra, meg támogatóink sem, akkor, amink volt, azt betettük a misszióba – én például anyukám kávéfőzőjét is elhoztam estéről estére, hogy tudjanak kávézni az önkénteseink, de természetesen volt, hogy pénzzel is beszálltunk a helyszínbérlésekbe.

Orbán Gáspár az édesapjáról: Szoktunk erről vitázni, de nekem egyébként magánszemélyként majdnem mindenben van vele vitám – egy ilyen személyiség vagyok. (...) Édesapám nagyon támogat, de (nevet) közben nem vagyok biztos benne, hogy annyira tudja, hogy mit csinálok – ez ugye nagyon más, mint hogy simán csak vallásos az ember. (...) Nekem úgy általában mindenben van vele vitám, ez egy ilyen apa-fiú viszony. Támogat engem, mint egy apa, de azért ez a radikalitás szerintem tud ijesztő lenni.

Orbán Gáspár: Annyit biztosan tudok mondani, hogy nem jó gyűlöletet szítani semmilyen népcsoport ellen. Magánszemélyként lehet, hogy van egy álláspont, amit felveszünk ebben is, de misszióként csak azt szeretnénk, ami adatott nekünk ebben.

Orbán Gáspár: Én hiszek abban, hogy Isten királyságának egy olyan dicsőséges korszaka következik, amely egy felemelkedést, egy olyan ébredést hoz Magyarországra – minden egyházi résztvevőt, gyülekezetet és magunkat is beleértve –, amiben az Ő valós szeretete fog megmutatkozni.

A teljes interjú itt olvasható.

Figyelmébe ajánljuk