Orbán Győző cége építési hulladékot pakol le a gánti kőbányában

  • narancs.hu
  • 2023. december 17.

Belpol

Óriási üzletet kaparintott meg a miniszterelnök apja – állítja Hadházy Ákos.

„Már meg is kapta a környezetvédelmi engedélyt Orbán Győző óriási üzlete: építési hulladékkal (sittel) fogja feltölteni a gánti kőbányát” – írja Hadházy Ákos. A független képviselő egy fotót is mutat, amelyen az látszik, hogy már meg is kezdték törmelék lerakását, pedig ezt csak akkor tehetnék, ha átválogatták a hulladékot, de a helyiek szerint annak nincs nyoma, hogy válogató üzemelne már a telepen.

 
Sitt lerakása a gánti kőbányában
 

 

Hadházy „vicces véletlennek” tartja, hogy miközben a Fidesz-KDNP­–kormány a teljes hulladékbizniszt a MOL-nak adta át, egyetlen kivételt hagyott, mégpedig az építési inert hulladékot. „Pont azt, amire a miniszterelnök apjának szüksége volt” – teszi hozzá. „Ezen az Orbán család hatalmasat fog kaszálni, a bontási hulladék elrakása jó nagy, zsíros üzlet.”

Hadházy szerint a gántiak aggódnak a helyi karsztvízbázis és a szálló por miatt. Egy lakos erről számolt be a képviselőnek: „Az elmúlt napokban olyan dolgok történtek velem és családtagjaimmal, ami arra int, vegyem figyelembe azokat a tanácsokat, melyeket eddig ismerőseim tettek. Családom és jómagam testi épségéről van szó. Sajnos nem tudom tovább folytatni az ügyet én személy szerint.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!