Orbán hamarosan új gazdasági akciótervet hirdet: "Érdemes folytatni, amit elkezdtünk"

  • CD
  • 2019. május 27.

Belpol

„Nagyobb támogatást kaptunk, mint egy éve.”

Orbán Viktor az EP-választást követően a parlamentben kért szót, mert "Európában és Magyarországon is választottak vasárnap".

„Az eredményeket ismerjük, rekord részvétel mellett a magyar kormánypártok rekord győzelmet arattak.”

A miniszterelnök kormányfőként megköszönte mindenkinek, aki szavazott, Magyarország szerinte bebizonyította, „Európa a mi hazánk is”.

A választók szerinte arról döntöttek, új brüsszeli vezetésre van szükség.

„Olyanokra, akik számára mindig az európai ember az első.”

Csak ilyen vezetőket fog támogatni – jelentette ki.

Elmondása szerint úgy tekint a vasárnapi választásra, hogy a kormány erős felhatalmazást kapott, megbízatásként tekint rá, hogy Brüsszelben a változást képviselje. „Mindent meg fogok tenni ezért.”

De mint hangsúlyozta, van belpolitikai üzenete is a választásnak.

„Nagyobb támogatást kaptunk, mint egy éve.” A magyar választók Orbán szerint azt kérik, a politikusok ne Brüsszelt, hanem a magyarokat képviseljék.

Ezért a miniszterelnök szerint érdemes folytatni, amit elkezdtek.

Orbán hosszan sorolt gazdasági adatokat, kiemelte többek között a gazdasági növekedést, a foglalkoztatottságot, a munkanélküliséget, a kereseteket.

„A szegénység elleni politikában is sikereket könyvelhetünk el” – mondta egyértelműsítve Orbán.

Közlése szerint Magyarország hét éve teljesíti a maastrichti stabilitási kritériumokat, csökken az államadósság, de „az EU helyzete kevésbé rózsás.”

Szerinte a gyorsuló magyar növekedés egy lassuló Európában történik.

Orbán Viktor reális célkitűzésnek tartja, hogy a magyar növekedés nagyobb lesz, mint az EU-s. E kijelentése apropóján közölte, hamarosan gazdasági akciótervet terjeszt a Ház elé.

Mint mondta, az EP-választás számára azt is üzeni, hogy a választók támogatják a Fidesz családpolitikáját. „Így állunk tehát a választások másnapján.”

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?